Tarhun baharatı hangi yemeklerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tarhun baharatı hangi yemeklerde kullanılır?
  2. Tarhun otu nedir nasıl kullanılır?
  3. Tarhana otunun faydaları nelerdir?
  4. Tarhana baharatı nasıl kullanılır?

Tarhun baharatı hangi yemeklerde kullanılır?

Tarhun, başta Fransız mutfağı olmak üzere Rus ve Kafkas mutfaklarında sıkça kullanılan bir baharattır. Fransız mutfağında sulu tavuk yemeklerinde, lazanya ve buğulama gibi balık yemeklerinde ve yumurtalı ekmek yapımında kullanılır. Keskin aroması nedeniyle sirkenin içine katılır.

Tarhun otu nedir nasıl kullanılır?

Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde toplanan tuz ve suyu tarhun otu yardımıyla atabilirsiniz. Sahip olduğu güzel ve etkili koku sayesinde ağız kokusu problemine çözüm olur. Antiseptik özelliğe sahiptir. Bu sayede vücudunuzda varlık gösteren her türlü mikropla savaşır.

Tarhana otunun faydaları nelerdir?

Tarhana otu çay olarak tüketilerek astım ve bronşit gibi hastalıkları gidermektedir. Nefes alış ve veriş konusunda problem yaşayan kişiler solunum yolunu açmak için bu bitkiyi tercih edebilirler. Bronşit gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler hastalığı önlemek ve gidermek için bu bitkiyi çay olarak kullanılabilir.

Tarhana baharatı nasıl kullanılır?

Tarhana otu kuruduktan sonra toz haline getirilir. Cam kavanozda nem almayacak şekilde saklanması uygundur. Baharat haline gelen tarhana otunu salatalarda, turşu yapımında, çorbalarda ve yemeklerde kullanıp yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz.