Domuz Pıtrağı nedir?

İçindekiler:

  1. Domuz Pıtrağı nedir?
  2. Pıtrak nasıl bir bitkidir?
  3. Domuz Pıtrağı nasıl olur?
  4. Domuz aşağı bitkisi ne işe yarar?

Domuz Pıtrağı nedir?

Domuz pıtrağı kısa bir zaman dilimi içerisinde çok fazla sayıda çiçek oluşturabilme ve maksimum vejetatif gelişme yeteneğine sahip bir yabancı ottur. Domuz pıtrağının özellikle çimlenmekte olan tohumları, fideleri ve genç bitkileri hayvanlar tarafından tüketildiğinde zehirlenmelere ve ölümlere neden olabilmektedir.

Pıtrak nasıl bir bitkidir?

Kaba, otsu, 50–120 cm kadar büyüyebilen bir yıllık bitkidir. Yaprakları dişli uçlu ve spiral düzendedir. X. spinosum gibi bazı türleri dikenlidir ve yaprakları uzun, zayıf dikenlere sahiptir.

Domuz Pıtrağı nasıl olur?

Sert bir bitki, özellikle dokunulduğunda hissedilebilir derecede pürüzlü gövdelidir. Bir metreye kadar büyüyebilen, güçlü görünümlü ve yüzeyi kısa tüylerle kaplıdır. Yapraklar: Üç köşeli, sert, hafif yürek şeklinde ve kesik uçlu yaprak tabanında dişlidir.

Domuz aşağı bitkisi ne işe yarar?

Özellikle yara tedavisinde çok kullanılır. Bu bitki tereyağıyla karıştırılarak yara tedavisinde ve cilt hastalıklarında kullanılıyor. Bazen dâhilen de kullanılıyor, özellikle ülser tedavisinde. Bununla ilgili çeşitli makaleler yayınlanıyor ve projeler de yürütülüyor hâlihazırda.