Rtük Başkanı Ebubekir Şahin nereli?

İçindekiler:

  1. Rtük Başkanı Ebubekir Şahin nereli?
  2. Ebubekir Şahin hangi partiden?
  3. Ocak 2019 Rtük başkanı kimdir?
  4. Rtük üst sınır para cezası ne kadar?
  5. Yayın lisansı nedir?
  6. Rtük payı ne kadar?
  7. Medya hizmet sağlayıcı nedir?
  8. Isteğe bağlı yayın hizmeti ne demek?
  9. Ülkemizde radyo ve televizyon kanallarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?
  10. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile ulusal bölgesel ve genel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar ayda en az kaç dakika iş sağlığı ve güvenliği sosyal güvenlik gibi konularda uyarıcı ve eğitici mahiyette?
  11. Iş sağlığı ve güvenliğine neden ihtiyaç duyuldu?
  12. Çalışanlar sağlık ve güvenliklerini etkileyebilecek bir tehlikeyle karşılaştığında ne yapmalıdır?
  13. Yangın eğitimini kimler verebilir Yönetmelik?
  14. Iş sağlığı ve güvenliği kanunu hangi bakanlık tarafından hazırlanmıştır?
  15. ISG eğitim konuları nelerdir?
  16. Temel eğitim nedir ISG?
  17. Işyeri tehlike sınıfları kaça ayrılır?

Rtük Başkanı Ebubekir Şahin nereli?

1974 yılında Rize Çayeli'nde doğdu. İlköğrenimini Rize'de, lise eğitimini Sakarya'da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun oldu.

Ebubekir Şahin hangi partiden?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 16 Ekim 2017 tarihinde yapılan seçim sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjanından RTÜK Üyeliğine seçilmiştir.

Ocak 2019 Rtük başkanı kimdir?

İlhan Yerlikaya'nın yerine Üst Kurul Başkanlığı ve Başkan Vekilliği seçimi yapılması gerektiğinden bu sebeple tarihinde toplanan Üst Kurul, gündeminde yer alan diğer konular ile birlikte RTÜK Başkanlığı ve RTÜK Başkan Vekilliği seçimini yapmak üzere en yaşlı üye sıfatıyla Üst Kurul Üyesi Arif Fırtına ...

Rtük üst sınır para cezası ne kadar?

RTÜK, 2019 yılında 12 kanal, 1 radyo ve 23 yayına toplam 3 milyon 854 bin 476 liralık para cezası uyguladı. En yüksek ceza kesilen kanal FOX TV oldu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 2019 yılında 12 kanal, 1 radyo ve 23 yayına toplam 3 milyon 854 bin 476 liralık para cezası verdi.

Yayın lisansı nedir?

a) Yayın lisansı, münhasıran radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak amacıyla Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş anonim şirketlere verilir. Aynı şirket ancak bir radyo, bir televizyon ve bir isteğe bağlı yayın hizmeti sunabilir.

Rtük payı ne kadar?

1- Bilindiği üzere tarih ve 21911 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 12'inci maddesinde yayın kuruluşlarının reklam gelirleri üzerinden hesaplanacak Üst Kurul payının %5 olduğu belirtilmiş ve geçici 7'inci maddesinde ise sözü edilen ...

Medya hizmet sağlayıcı nedir?

d) Medya hizmet sağlayıcı: Radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmeti içeriğinin seçiminde editoryal sorumluluğu bulunan ve bu hizmetin düzenlenme ve yayınlanma biçimine karar veren tüzel kişiyi, ... k) Yayın ortamı: Kablo, uydu, karasal ve benzeri iletim ortamlarını, ifade eder.

Isteğe bağlı yayın hizmeti ne demek?

İsteğe bağlı yayın, bireysel iletişim hizmetleri dışında, programların, dizilerin, filmlerin ve belgesellerin kullanıcının seçtiği bir zamanda ve kişisel isteği üzerine, medya hizmet sağlayıcısı tarafından düzenlenmiş bir program kataloğuna bağlı olarak, doğrudan veya yayın hizmetlerine abonelik veya başka bir yöntemle ...

Ülkemizde radyo ve televizyon kanallarını denetleme yetkisi hangi kuruma aittir?

Madde 24. – Türkiye'de ulusal, bölgesel ve yerel çapta TV kanal ve radyo frekans plânları ile radyo ve televizyon yayınlarına esas olan frekans bantları ile ilgili çalışmalar yapma yetkisi, 2813 sayılı Telsiz Kanunu uyarınca Telekomünikasyon Kurumuna aittir.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile ulusal bölgesel ve genel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar ayda en az kaç dakika iş sağlığı ve güvenliği sosyal güvenlik gibi konularda uyarıcı ve eğitici mahiyette?

TRT ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar; ayda en az 60 dakika iş sağlığı ve güvenliği,çalışma hayatında kayıt dışılığın önlenmesi, sosyal güvenlik, işçi ve işveren ilişkileri konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayın yapmakla zorunlu tutuldular.

Iş sağlığı ve güvenliğine neden ihtiyaç duyuldu?

Yapılan tüm iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının amacı; çalışanları korumak, üretim güvenliğini sağlamak ile işletme güvenliğini sağlamaktır. ... Büyük öneminden dolayı, iş sağlığı ve güvenliği; son yıllarda kanun kapsamında ele alınmış ve işyerlerine zorunluluklar ve yükümlülükler getirilmiştir.

Çalışanlar sağlık ve güvenliklerini etkileyebilecek bir tehlikeyle karşılaştığında ne yapmalıdır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinin m.

Yangın eğitimini kimler verebilir Yönetmelik?

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında verilen Yangınla mücadele ekibi eğitimleri, işveren imzası olması durumunda iş güvenliği uzmanı tarafından da verilebilir. Bu gibi durumlarda iş güvenliği uzmanının yangın konusunda bilgili olması tercih edilmelidir.

Iş sağlığı ve güvenliği kanunu hangi bakanlık tarafından hazırlanmıştır?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 39 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ISG eğitim konuları nelerdir?

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri

  • Genel konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c) İşyeri temizliği ve düzeni, ...
  • Sağlık konuları a) Meslek hastalıklarının sebepleri, b) Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, c) Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ...
  • Teknik konular.

Temel eğitim nedir ISG?

Çalışanlara genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, alınacak tedbirler hakkında bilinçlendirmek, daha güvenli bir iş ortamında çalışmayı hedeflemek amacıyla hazırlanan bir temel eğitimdir.İş güvenliğinin bir kültür olarak aşılanması sürecinde, çalışanların bilgi düzeyini arttırmak ...

Işyeri tehlike sınıfları kaça ayrılır?

İşyerleri, işçi sağlığı ve güvenliği açısından az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri olarak 3 tehlike sınıfına ayrılmıştır. İşyeri tehlike sınıflarının tespitinde, o işyerinde yapılan asıl iş dikkate alınır.