Sözü hangi taraf yapar?

İçindekiler:

  1. Sözü hangi taraf yapar?
  2. Istemeye geldiklerinde kahve ilk kime verilir?
  3. Kız istemeye giderken kimler gider?
  4. Söz çikolatası ne zaman ikram edilir?
  5. Isteme çikolatası nasıl olur?
  6. Allahın emri peygamberin kavli ile kızınızı oğlumuza istiyoruz ne demek?
  7. Hatemün nebi ne demek?

Sözü hangi taraf yapar?

Sözde Ne Yapılır? Öncelikle kız tarafının ailesinin uygun olduğu bir gün belirlenir ve bu tarihte erkek tarafı ailenin evine ziyarete gider. Kız tarafı evde misafirlere sunacağı ikramlıkları hazırlar ve o gün evde söz hazırlıklarının telaşı olur. Söz merasimi evde gerçekleşeceğinden çok kalabalık olmaz.

Istemeye geldiklerinde kahve ilk kime verilir?

İsteme anından önce gelin kahve pişirir. Güzel bir tepside, özel fincanlarla Türk kahvesi ikram edilir. Kahveleri gelinin bizzat kendisi yapması adettendir.

Kız istemeye giderken kimler gider?

Erkek tarafı daha önceden belirlenen bir tarihte kız istemeye gider. Kız isteme aşamasında, erkek tarafından en büyük olan kişi (baba veya dede olabilir) kız tarafındaki en büyük kişiden kızı ister. Bu törende sadece çekirdek aileler olabileceği gibi babaanne, dede, hala, teyze, amca, anneanne de yer alabilir.

Söz çikolatası ne zaman ikram edilir?

Seçilen çikolata ve sunum tepsisi de çiçek kadar önemli bir detaydır. Zarif bir sunum ve lezzetli çikolatalar kız isteme merasimine ayrı bir tat katacaktır. Çikolata tepsisi kız istemeye gidildiğinde salona konur ve kız isteme merasimi bittikten sonra tüm davetlilere ikram edilir.

Isteme çikolatası nasıl olur?

Kız isteme çikolatası seçmeye giderken, tıka basa doymuş ya da çok aç olarak gitmeyiniz. Tok iken ağzınızda başka aromalar olabilir, açken de ilk tattığınızı, açlıktan, hemen beğenebilirsiniz. Çikolatanın görüntüsü parlak, düz ve pürüzsüz olmalı, üzerinde leke ya da renk geçişleri olmamalıdır.

Allahın emri peygamberin kavli ile kızınızı oğlumuza istiyoruz ne demek?

Aynı zamanda dua olarak kullanılan bu söz, “Allah'ın emri, peygamberin kavli ile kızınızı oğlumuza istiyoruz” diye. ... Öyle ya iki genci evlendirmek, bu maksatla bir kıza talip olmak için söylenecek ilk söz Allah'ın emriyle ve peygamberin kavli sözü ise o iş kutsaldır.

Hatemün nebi ne demek?

Maniheist literatürde "son peygamber" mânasını taşıyan tabirler kullanılmıştır. ... Peygamber için kullanılan "hâtemü'n-nebiyyîn" terkibi (el-Ahzâb 33/40) onun Allah'ın resulü ve nebîlerin sonuncusu olduğunu açık şekilde belirtmektedir.