Araçlarda enjeksiyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Araçlarda enjeksiyon ne demek?
  2. Enjeksiyon Motosiklet nedir?
  3. Araba enjeksiyon arızası nedir?
  4. Enjeksiyonlu motor nasıl çalışır?
  5. Araba enjektörü neden arızalanır?
  6. Enjeksiyon arızalanırsa ne olur?
  7. Enjektör arızalı araç kullanılır mı?

Araçlarda enjeksiyon ne demek?

Enjeksiyon, araçlarda bulunan ve araçta motorun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamaya yarar. Bunun yanı sıra yakıt iletimini sağlayan sisteme verilen addır. Mevcut durumlara bağlı olarak hava ve yakıt karışımının ayarını yapar ve kontrolünü sağlar. Bunun sonucunda araç verimli ve güvenli bir şekilde çalışır.

Enjeksiyon Motosiklet nedir?

Enjeksiyon, motora ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Enjeksiyon, aynı zamanda yakıt iletimini de sağlayan sistemdir. Enjeksiyon sistemi, mevcut koşullara göre hava-yakıt karışımını ayarlar ve kontrol eder, bu sayede araç motoru verimli bir şekilde çalışır.

Araba enjeksiyon arızası nedir?

Enjeksiyon arızası genelde dizel araçların başına gelen arızalardandır. ... Motor devri, gaz tepkimeleri, aracın ivmelenmesi gibi ani durumlarda hava yakıt karışımının kontrol eder. Yakıt iletim kanalarında ki daralma ve tıkanmalar enjeksiyon arızasına sebep olur.

Enjeksiyonlu motor nasıl çalışır?

Piston üst ölü merkeze yaklaştıkça hava / yakıt karışımı sıkıştırılır ve bir kıvılcımla ateşlenir. Patlayan hava / yakıt karışımı pistonu aşağı iten ısı ve basınç oluşturur. Egzoz zamanlaması sırasında, yanmadan dolayı oluşan egzoz gazları silindirin dışına atılır.

Araba enjektörü neden arızalanır?

Enjektörler, yakıtı çok ince şekilde püskürtürler, yakıt kanalları ise çok dardır. Sürücülerin kullandığı ucuz ve kalitesiz yakıtlar yüzünden bu kanallar tıkanır ve sonucunda enjektörler arıza yapar. Enjektörler pahalı parçalar olduğundan arızalandığında önce tamir yoluna gidilir eğer tamir edilemezse değişimi gerekir.

Enjeksiyon arızalanırsa ne olur?

Motor enjeksiyonu arızalandığında motorun performansı düşer, hatta araç hiç çalışmayabilir. Motor enjeksiyonunun arızalanmasını engellemek için bilmeniz gerekenler ise şunlar: Kaliteli yakıt kullanımı çok önemlidir. Aracın periyodik bakımlarını aksatmamak gerekir.

Enjektör arızalı araç kullanılır mı?

Eğer ki bozulmuş enjektör tamir edilmez veya değiştirilmez ise motora büyük zararlar verebilir. Ki bu noktada araç bakım uzmanları tamirden ziyade arızalı olan enjektörün yenisinin alınmasını talep edecektir ileride benzer sorunların yaşanmaması adına.