Itici ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Itici ne anlama gelmektedir?
  2. Itici bir güç ne demek?
  3. Bir arabada itici ne demek?
  4. Itici güç nedir tarih?
  5. Motor Iticileri nedir?
  6. Subap itici arızası nasıl anlaşılır?
  7. Antipatik ne demek TDK?
  8. Subap iticileri nedir?

Itici ne anlama gelmektedir?

itici için 2 adet anlam bulundu. İtme işini yapan. Soğuk, benimsenilmeyen, sevimsiz, sevilmeyen, beğenilmeyen.

Itici bir güç ne demek?

1. İten, ileri doğru süren: “İtici güç.” 2. Başkalarını kendinden uzaklaştıran: “İtici bir hâli var.”

Bir arabada itici ne demek?

Araçlarda subap gövdesinin açılması için subap iticiler kullanılmaktadır. Bu iticiler sayesinde eksantrik milinde bulunan güç subap gövdesine iletilir. Subaplar Mekanik ve hidrolik olmak üzere iki tipte bulunmaktadır. ... Türkiye Subap itici üretimi konusunda önde gelen ülkelerdendir.

Itici güç nedir tarih?

Tarihte itici güç veya motor vazifesi gören şey, üretim güçleri ile üretim ilişkileri arasındaki karşıtlıktır. Bu karşıtlıktan çatışma ve sınıf mücadelesi doğar. Üretim güçleri genel anlamda bir toplumun üretim kapasitesini, üretim ilişkileri ise mülkiyet ilişkileri veya gelir dağılımını ifade eder.

Motor Iticileri nedir?

Subap iticileri egzantrik milindeki gücü supaplara iletir ve bu güç subap gövdesinin açılma hareketinde kullanılır. Subaplar mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır. İki tür de motor yağı ile hareket kabiliyeti kazanır. ... Subap motorun ilk çalışma anından itibaren 5-10 dk kadar bir süre boyunca ses yapabilir.

Subap itici arızası nasıl anlaşılır?

Aracınızın motor devri yüksekken herhangi bir ses duymuyor ancak devirin düşmesi ile birlikte araçtan normalin dışında bir ses duymaya başlıyorsanız bu durumda subap iticilerinde hava olması durumu söz konusudur. Hava olması durumu ya karterdeki yağın çok fazla olmasından ya da çok az olmasından kaynaklanmaktadır.

Antipatik ne demek TDK?

Antipati kelimesi genellikle çoğu kişi tarafından anlamı bilinmektedir. Kelimenin anlamını bilmeyenler ise TDK sözlüklerinden bulmaları mümkündür. ... Antipati kelimesi anlamı ise soğuk sevimsizlik anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda antipati kelimesi sempati kelimesinin de zıt anlamlı kelimesidir.

Subap iticileri nedir?

Subap iticileri egzantrik milindeki gücü supaplara iletir ve bu güç subap gövdesinin açılma hareketinde kullanılır. Subaplar mekanik ve hidrolik olarak ikiye ayrılır. İki tür de motor yağı ile hareket kabiliyeti kazanır. ... Bunun sebebi henüz soğuk olan motordan iticilere tam dolum sağlanacak şekilde yağın ulaşmamasıdır.