Zımni kelimesi ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Zımni kelimesi ne anlama gelmektedir?
  2. Zimni bilgi ne demek?
  3. Zımnında ne demek TDK?
  4. Bilişsel örtük bilgi nedir?
  5. Zımni hak nedir?
  6. Zımnında Osmanlıca ne demek?
  7. Bireysel örtük bilgi nedir?

Zımni kelimesi ne anlama gelmektedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan zımni kelimesi ''zima'' kelimesinden türetilmiştir. Kelimenin sözlük anlamı üstü örtülüdür. Açıkça söylenmeyen, ima yoluyla anlatılan her söz zımni olarak nitelendirilir.

Zimni bilgi ne demek?

Açıkça söylenmeyen, ima yoluyla anlatılan her söz zımni olarak nitelendirilir. Doğrudan değil başkasının aracılığıyla öğrenilen ve haberdar olunan şeyler için de aynı kelime kullanılır.

Zımnında ne demek TDK?

Açıkça olmayıp, dolayısıyla üstü kapalı olarak içinde var olan.

Bilişsel örtük bilgi nedir?

Örtük bilgi (tacit knowledge), diğer kişilere yazılı veya sözlü olarak anlatması kolay olmayan bilgi türlerine verilen isimdir. Genellikle, deneyimler yoluyla kazanılan ve ifade edilmesi zor olan bilgiler örtük bilgi sınıfına girmektedirler.

Zımni hak nedir?

Zımni, kelime manası olarak gizli, üzeri örtülü, dolaylı, gizli olarak, kendiliğinden, içten içe gibi manaları ihtiva etmektedir. Zımni ret ise; idarenin başvuruları açıkça reddetmeden, sessiz kalması durumunda, mükellefin yargısal yollara başvurabilmesine imkân tanıyan bir hak arama yöntemi olarak tanımlanabilir.

Zımnında Osmanlıca ne demek?

Açıkça olmayıp, dolayısıyla üstü kapalı olarak içinde var olan.

Bireysel örtük bilgi nedir?

Örtük Bilgi, Bireyin fikirlerinde, deneyimlerinde, değerlerinde veya duygularında köklenmesi ve de kişiye özel olması örtük bilginin temel özelliklerindendir. Kişinin kurum işleyişi sırasında bazı durumlarda kullandığı bilgidir.