Antagonist kas ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Antagonist kas ne demek tıp?
  2. Antagonizm ne demek felsefe?
  3. Antagonist ne demek edebiyat?
  4. Nonkompetitif antagonist ne demek?
  5. Sinerjizm ne demek?
  6. Akseptör ne demek?
  7. Agonist kas nedir?

Antagonist kas ne demek tıp?

Antagonist Kas sınıflandırılması belirli bir hareket'te bir kasın diğerinin zıt yönünde hareket etmesi şeklinde tanımlanır. Bu tip kaslara örnek olarak dirsek ve omuz eklemleri arasında bulunan biceps ve triceps çifti örnek olarak gösterilebilir (biceps dirseği kastığında omuz ve triceps eklemleri uzatır).

Antagonizm ne demek felsefe?

“[ing. antagonism; Fr. antagonisme]. Kişiler, kurumlar, toplumsal grup ya da sınıflar, öğreti ya da ideolojiler arasında söz konusu olan uzlaşmaz, üstesinden gelinemez çelişki ya da karşıtlık durumu için kullanılan terim.

Antagonist ne demek edebiyat?

Antagonist, kurguda, ana karakteri (protagonist), engellemekle yükümlü kişidir. Karşı kişi ya da Muhalif düşman olarak da bilinir. Asıl karakterin zıttıdır.

Nonkompetitif antagonist ne demek?

2) Non-kompetitif antagonizma: Asıl ilacın dozu arttırılsa dahi üstesinden gelinemeyecek antagonizma şeklidir. Bu antagonizma şeklinde antagonist ilaç reseptöre sıkı sıkıya bağlanmıştır ve onu oradan ayırmak mümkün değildir.

Sinerjizm ne demek?

Sinerjizm nedir? İki mikroorganizmanın ortak yaşaması sonunda her ikisinin ayrı ayrı geliştiklerine oranla daha hızlı gelişmeleri, daha fazla metabolik ürün üretmeleri.

Akseptör ne demek?

1- Serbest oksijen veya hidrojen ile birleşme özelliği taşıyan kimyasal madde; akseptör.

Agonist kas nedir?

Agonist kaslar; aynı hareketi yaptıran kas veya kaslara denir. Bunlardan en etkili olanı prime mover, esas hareket ettiricidir. başlangıcını hareketsiz kılan kaslardır (şınav sırasında karın kaslarının çalışması).