WISC-R testi neyi ölçer?

İçindekiler:

  1. WISC-R testi neyi ölçer?
  2. WISC-R zeka testi nasıl uygulanır?
  3. WISC-R zeka testi hangi hastanelerde yapılıyor?
  4. WISC R eğitimini kimler alabilir?
  5. WISC R mı WISC 4 mü?
  6. EQ nedir testi?

WISC-R testi neyi ölçer?

David Wescler tarafından 1939 yılında hazırlanmış bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla geliştirilmiş bireysel zekâ testidir. Önceleri yetişkinler için uygulanan bu test daha sonra düzenlemeler yapılarak çocuklarda da uygulanabilir hale getirilmiştir.

WISC-R zeka testi nasıl uygulanır?

WISCR zeka testi 6-16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. Bu test bireysel olarak uygulanan bir testtir. Uygulaması 1 – 1,5 saat sürmektedir. Her alt testin soruları test yönergesine uygun bir şekilde çocuğa yöneltilir ve çocuktan sorulan soruları yanıtlaması istenir.

WISC-R zeka testi hangi hastanelerde yapılıyor?

WISC-R TESTİ YAPAN DEVLET HASTANELERİ
  • Erenköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (EAH)
  • İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi.
  • Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
  • Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
BE

WISC R eğitimini kimler alabilir?

Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Okul Öncesi Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Wısc-r Zeka Testi Eğitimini Aile Danışmanları, Özel Eğitim bölümlerinde öğrenci, mezun veya bu alanlarda çalışanlar.

WISC R mı WISC 4 mü?

WISC-R ve WISC-4 Zeka testleri arasındaki en temel fark uygulanan yaş farkıdır. ... WISC-R Zeka testi 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 0 ay yaş aralığında bulunan tüm bireylere uygulanabilmektedir. WISC-4 Zeka Testi ise 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 11 olarak revize edilmiştir. Daha güncel ve değerlendirme noktasında daha detaylı bir testtir.

EQ nedir testi?

Duygusal Zeka (EI veya EQ) testleri, kişinin kendi ve başkalarının duygularını tanımlayabilme yeteneğini ölçer ve bu bilgiyi kişinin başkaları etrafındaki davranışları ve konuşmaları ile çözümler.