Bağ evi kaç metrekare olur?

İçindekiler:

  1. Bağ evi kaç metrekare olur?
  2. Bağ evi imarı nasıl alınır?
  3. Tarlaya bağ evi yapılabilir mi?
  4. Köy evi için kimden izin alınır?

Bağ evi kaç metrekare olur?

-- Tarlaya bağ evi yapma şartlarında, inşaat ve tarım alanlarının toplamının 250 metrekareyi geçmemiş olması gerekmektedir, -- Yolun, parselin sınırlarına 5 metreden daha fazla yaklaşmaması, durumunda bağ evlerinin yapılmasına izin verilir. -- 50 metre ve 2 kat şartını geçmeyecek yükseklikte yapılmasıdır.

Bağ evi imarı nasıl alınır?

Tarlaya bağ evi yapma izni almak için gereken belgeler arasında ise tapu belgesi, Kadastrodan alınacak koordinatlı plan örneği, ikametgâh, nüfus cüzdanı ve yapı izin dilekçesi yer almaktadır. Yapılacak binanın diğer yerlere olan mesafesi ile alakalı Köy İhtiyar Heyeti ile görüşülmelidir.

Tarlaya bağ evi yapılabilir mi?

Tarlaya ev yapmak için imar durumunun olumlu olması gerekmektedir. Öncelikle tarlaya ev yapılır mı sorusunun cevabı olarak gerekli koşullar dahilinde evet denilebilir. Gerekli koşullar oluşmadığında ve izin belgesinin alınmadığı durumlarda tarlaya ev yapılamaz.

Köy evi için kimden izin alınır?

Eğer nüfus kütüğündeki kaydınız o köy ise (ikametgahınız değil), köy muhtarından alacağınız, muhtarın imza ve mührü ile iki aza imzası taşıyan bir yapı izin belgesi inşaatınızı yasallaştıracaktır. Bu hak köylülere devletimiz tarafından sağlanan bir kolaylıktır.