Kadı lokması ile nasıl mücadele edilir?

İçindekiler:

  1. Kadı lokması ile nasıl mücadele edilir?
  2. Mayıs böceği zararlı mı?
  3. Dana Burnu ilacı nasıl yapılır?
  4. Fındığa böcek ilacı ne zaman atılır?

Kadı lokması ile nasıl mücadele edilir?

Kimyasal mücadele: Yılda iki kez (ilk bahar ve sonbahar) ilaçlaması gerekir....Kimyasala geçmeden önce yapılması gereken yetiştiricilik önlemleri var.
  1. Ağaçların taç düşümündeki bütün yabancı otları imha edin. ...
  2. Sonbaharda ağaçların etrafındaki toprağı (köklere çok yaklaşmadan) 20-30 cm derinlikte sürün (Larvalar ölürler).
Daha fazla öğe...

Mayıs böceği zararlı mı?

Fındıkların 1 cm çapına kadar olan kökleri koparabilen, saçak köklerde tahribat oluşturan zararlılar, tüm fındık bahçelerine yayılabiliyor. Ergin mayıs böcekleri ise yaprak ve çiçekler üzerinden beslenerek fındığa zarar veriyor. Yoğun işgal halinde, ağaçları yapraksız bırakacak kadar zarar veriyor.

Dana Burnu ilacı nasıl yapılır?

Danaburnu böceğini uzaklaştıracak ilaçlama yöntemi şeker ve pekmez suyu ile yapacağınız yöntemdir. Yeterli miktarda şekeri ve pekmezi su ile karıştırın. İçerisine bir miktar kepek ekleyin. Tarlanızda veya bahçenizde bitkilerin zarar gören kısımlarına yakın yerleri hazırlamış olduğunuz karışımdan dökün.

Fındığa böcek ilacı ne zaman atılır?

Fındık Filiz Kurdu İlaçlaması: Ağustos ayı sonlarında ve eylül ayında 100 yaprakta 15 ve daha fazla araz varsa ilaçlama yapılır. Bu zamanda ilaçlama yapılamamışsa, mart ayı sonunda – nisan ayı başında iyi takip edilmek şartı ile 2. dönem larvalarına karşı ilaçlama yapılabilir.