AFAD dan nasıl eğitim alınır?

İçindekiler:

  1. AFAD dan nasıl eğitim alınır?
  2. Afat gönüllüsü nasıl olunur?
  3. Afetlere hazırlık ve kurtarma hizmetleri konusunda halk eğitimi vermek hangi kurumun görevidir?
  4. Neden AFAD gönüllüsü olunur?
  5. Sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon kurmak kimin görevi?

AFAD dan nasıl eğitim alınır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

Afat gönüllüsü nasıl olunur?

AFAD gönüllüsü olmak isteyen birçok vatandaş bulunuyor. AFAD ekibiyle birlikte çalışmak isteyenlerin bireysel başvurular yapması gerekir. E-devlet sisteminde yer alan AFAD başlığı, başvuru yapılacak bir alandır. Kişiler kendine ait olan e-devlet şifreleriyle giriş yaparak, gerekli olan başvurularını kolayca yapabilir.

Afetlere hazırlık ve kurtarma hizmetleri konusunda halk eğitimi vermek hangi kurumun görevidir?

Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi.

Neden AFAD gönüllüsü olunur?

Toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak. ... AFAD ve gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmek ve toplumu afet ve acil durumlara karşı daha dirençli hale getirmek.

Sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon kurmak kimin görevi?

MADDE 16 – (1) Başkanlık, görevleriyle ilgili konularda kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, Türkiye Kızılay Derneği ve konu ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyonu sağlamakla yetkilidir.