634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu ne zaman çıktı?

İçindekiler:

  1. 634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu ne zaman çıktı?
  2. 634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu Nedir?
  3. Kat mülkiyeti Kanunu değişti mi?
  4. Kat mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?
  5. Kat mülkiyeti Kanununa göre bir kişi kaç vekalet alabilir?
  6. Kat Irtifakında hangi kanun uygulanır?
  7. Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?
  8. Kat mülkiyeti Kanunu nerelerde uygulanır?
  9. Kat mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?
  10. Bir kat maliki en fazla kaç oy kullanabilir?
  11. Vekalet ile oy kullanılır mı?
  12. Kat irtifakı tapusu inşaatın hangi aşamasında kurulur?
  13. Kat mülkiyeti Kanunu kimlere uygulanır?

634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu ne zaman çıktı?

23.6.1965 tarihinde kabul edilip, 2.1.1966 tarihinde yürürlüğe giren 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, belli bir parsel üzerinde yapılmış birden çok bağımsız bölümü kapsayan tek bir yapı düşü- nülerek hazırlanmış ve günün ihtiyaçlarına sunulmuştu1.

634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu Nedir?

Madde 1 - Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından , bu kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir.

Kat mülkiyeti Kanunu değişti mi?

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin yazılı izni olmadıkça, binanın ortak yerlerinde inşaat, onarım ve değişik renkte dış badana yaptıramayacak. Kat sahiplerine depreme karşı yapı onarımına katılma zorunluluğu getiriliyor.

Kat mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?

(2814 sayılı Kanunun 1 ile 14 üncü maddelerde gösterilen değişiklikler 634 sayılı yasanın metnindeki maddeleri içerisine işlenmiştir.) Madde sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. Ek Madde 1 - (Ek: 13/4/1983-2814/15 md.)

Kat mülkiyeti Kanununa göre bir kişi kaç vekalet alabilir?

Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir.

Kat Irtifakında hangi kanun uygulanır?

Kat irtifakı; bir arsa üzerinde yapılmakta ya da ilerde yapılacak olan bir ya da birden çok yapının bağımsız bölümleri üzerinde, yapı bitirildikten sonra geçilecek kat mülkiyetine taban olmak üzere, o arsanın sahibi ya da ortaklarınca arsa payına bağlı olarak ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu düzenlemesine göre ...

Kat mülkiyeti alınmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti almazsanız ceza ödersiniz Bu tapu, aslında sizin evin tam olarak sahibi olduğunuzu gösteren bir belge ve bununla birlikte eviniz, daire numaranız net olarak belli olur. Kanunen ev satın aldığınızda 1 ya da 2 yıl içerisinde kat mülkiyetine geçmeniz gerekir. Eğer geçmezseniz ceza ödersiniz.

Kat mülkiyeti Kanunu nerelerde uygulanır?

(Değişik: 13/4/1983 -2814/7 md.) ... (Ek: 13/4/19/7 md.) Kat irtifakı kurulmuş gayrimenkullerde yapı fiilen tamamlanmış ve bağımsız bölümlerin üçte ikisi fiilen kullanılmaya başlanmışsa, kat mülkiyetine geçilmemiş olsa dahi anagayrimenkulün yönetiminde kat mülkiyeti hükümleri uygulanır.

Kat mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 1. maddesine göre; “tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir” şeklinde ifade edilmiştir.

Bir kat maliki en fazla kaç oy kullanabilir?

Madde 31 – Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.

Vekalet ile oy kullanılır mı?

a) Vekil kendi görüşü doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir. b) Vekil bu konularda temsile yetkili değildir. c) Vekil aşağıdaki özel talimatlar doğrultusunda oy kullanmaya yetkilidir. ÖZEL TALİMATLAR; Varsa pay sahibi tarafından vekile verilecek özel talimatlar burada belirtilir.

Kat irtifakı tapusu inşaatın hangi aşamasında kurulur?

Kat irtifakı arsa payı oranında arsa malikleri veya paydaşları lehine kurulur. Projenin yapım aşamasında satın alınan konut, iş yeri gibi taşınmazlarda müteahhit tarafından bu taşınmazlar için kat irtifaklı arsa tapusu verilir. Kooperatiflerde ise inşaat tamamlanırken, kuralar çekildikten sonra kat irtifakı verilir.

Kat mülkiyeti Kanunu kimlere uygulanır?

Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna,) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır;bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.