Nar Ağacı kitabı ne anlatıyor?

İçindekiler:

  1. Nar Ağacı kitabı ne anlatıyor?
  2. Nar agaci kitabi kac sayfa?
  3. Nar ağacı hangi iklimde yetişir?
  4. Nar nasıl yetiştirilir kısaca?
  5. Üzüm hangi iklim koşullarında yetişir?
  6. Domatesler ne zaman yetişir?
  7. Nazan Bekiroğlu nasıl bir yazar?
  8. Domates ekince ne zaman çıkar?

Nar Ağacı kitabı ne anlatıyor?

Nazan Bekiroğlu'ndan Trabzon-Tebriz-Tiflis-Batum-İstanbul hattında geçen muhteşem bir roman. Balkan Savaşı döneminde başlayıp I. Dünya Savaşı'na uzanan bir öykü... Trabzon'dan ve Tebriz'den doğup birbirlerine doğru yol alan iki hayat; önce deli akan sonra durgunlaşan iki ırmak...

Nar agaci kitabi kac sayfa?

Nar Ağacı
Kapak:Ravza Kızıltuğ
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:536
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
3 satır daha

Nar ağacı hangi iklimde yetişir?

Nar ağaçları ılıman iklimden hoşlandığından; ılıman iklimin hakim olduğu tüm alanlarda rahatlıkla yetişmektedir. Ülkemizde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yoğun olarak bulunmaktadır.

Nar nasıl yetiştirilir kısaca?

Nar bitkisinde en iyi gelişme, kuru ve sıcak hava koşullarına karşılık derin geçirgen nemli ve serin topraklarda görülmektedir. Ancak, silisli, çakıllı, kumlu, kireçli, killi ve ağır killi gibi çeşitli toprak tiplerinde de nar yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Alkali ve asit topraklarda da yetişir.

Üzüm hangi iklim koşullarında yetişir?

Killi ve su geçirmez topraklarda en yüksek verimi almanız söz konusudur. Üzüm yetişmesi için gerekli olan hava koşulları da önemlidir. Çok fazla yağış almamalıdır. Ancak çok serin bir iklim de olmaması gerekir.

Domatesler ne zaman yetişir?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz. Domatesin yetişmesi için en az 13°C sıcaklık olması gerektiğini de hatırlatalım.

Nazan Bekiroğlu nasıl bir yazar?

Nazan Bekiroğlu (d. ), Türk yazar ve akademisyen. 1997 yılından beri hikâye, deneme, roman ve incelemelerini yayımlamaktadır. 2006 yılında Cam Irmağı, Taş Gemi adlı hikâyesiyle Türk Yazarlar Birliği hikâye ödülü'nü almıştır.

Domates ekince ne zaman çıkar?

Çimlenmeye başlayan tohumlar domates fidesi halini alır. En az 5-6 gerçek yapraklı fideler artık asıl yerlerine dikilmeye hazırdır. Yani domates kaç güne yetişir sorusuna cevap olarak, fidelerin dikilmesinden yaklaşık 3 hafta sonra meyve oluşumlarının görülmekte olduğu söylenebilir.