Metraj icmali ne demek?

İçindekiler:

  1. Metraj icmali ne demek?
  2. Inşaat işletmelerinin tutması gereken defterler nelerdir yazıp açıklayınız?
  3. Ataşman defteri ne demek?
  4. Hakediş icmali ne demek?
  5. Mukayeseli Keşif ne demek?
  6. Şantiye günlük defterine ne yazılır?
  7. Şantiyede tutulan defterler nelerdir?
  8. Projede ataşman ne demektir?
  9. Ataşman nedir tıp?
  10. Icmal ne anlama geliyor?

Metraj icmali ne demek?

Hakedişin Bölümleri Metraj: Gerçekleştirilen ihale kapsamında işin yapılan bölümleri, iş kalemlerine ayrılmış olarak miktar hesaplamaları yapılır. Bu hesaplamaların yapıldığı cetvele, metraj denir. ... İcmal: Her iş grubuna ait toplam tutarları gösteren ve özet anlamına gelen hakediş bölümüne ise icmal denir.

Inşaat işletmelerinin tutması gereken defterler nelerdir yazıp açıklayınız?

  • Şantiye günlük defteri. İnşaat işlerinin yürütülmesi açısından gerekli olan iş ve iş programları planlanıp aktarılır. ...
  • Rölöve defteri. ...
  • Ataşman defteri. ...
  • Puantaj defteri. ...
  • Sürveyan defterleri. ...
  • Tutanaklar. ...
  • Hakediş Belgeleri.

Ataşman defteri ne demek?

Toprak altında kalma, sökülüp atılma gibi esas projede olmayan ve ileride görülmeyecek imalatların çizim ve sayısal bilgilerinin, tartı, ölçü tutanaklarının vb. hususların kayıt edildiği defterdir.

Hakediş icmali ne demek?

Hakediş İcmali; iş gruplarına ait “Yapılan İşler Toplam”, “Önceki Hakediş Toplamı”, “Bu Hakediş Toplamı” nın gösterildiği kısımdır. Hakediş Ön Kapağı; Sözleşme bilgileri yer alır ve varsa sözleşme artışları ile süre uzatımları gösterilir.

Mukayeseli Keşif ne demek?

imalat kalemlerine ait miktarların güncel birim fiyatları ile çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamıdır. ... Özel Pozlara ait birim fiyatlar oluşturulurken gerekli piyasa araştırması yapılarak ortalama bir bedel belirlenir.

Şantiye günlük defterine ne yazılır?

Defterin ilk sayfasına, defterin numarası, işin (inşaatın) adı, yeri, keşif bedeli, müteahhidin, şantiye şefinin ve kontrol mühendisinin kimlikleri yazılır ve...

Şantiyede tutulan defterler nelerdir?

Şantiye İşletmelerinde Tutulan Defterler
  • Şantiye (Günlük) Defteri.
  • Sürveyan Defteri.
  • Puantaj Defteri.
  • Röleve Defteri.
  • Ataşman Defteri.
  • Yeşil Defter (HAKEDİŞ)

Projede ataşman ne demektir?

Metrajlandırılmamış olan işler meydana gelebilir. Bu gibi sebepler neticesi ile keşifler ve projeler dışında bir takım işlemler ortaya çıkabilmektedir. Hakedişlerde bu tarz hesapta olmayan işler ve bu tarz dökümantasyonlar ataşman olarak isimlendirilmektedir. Proje dışı imalatlar birer ataşman olarak isimlendirilir.

Ataşman nedir tıp?

Ataşman seviyesi, periodontal hastalıkların seyrini ve tedavinin başarısını değerlendirmede kullanılan en önemli ölçüm yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Tıpta yanağa verilen isimdir. Aynı zamanda ön ve arka dişlerin yanağa bakan yüzeylerini tarif etmek için de kullanılır.

Icmal ne anlama geliyor?

Kelime anlamı “kısaltma, özet” olan “icmal” ifadesi, sigortacılıkta kullanılan en önemli evraklardan birinin ismidir. İşlemlerin özetini taşıyan evraklardan oluşan icmaller, sigorta işlemlerinin kısa sürede analiz edilebilmesini sağlar ve sigorta poliçelerinin mali açıdan değerlendirilebilmesini kolaylaştırır.