Birleşmiş Milletler'in ana organları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Birleşmiş Milletler'in ana organları nelerdir?
  2. OECD ne iş yapar?
  3. Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne danışmanlık yapan işveren örgütü hangisidir?
  4. Marshall Planı ve Avrupa ekonomik işbirliği örgütü ne karşı SSC be öncülüğünde kurulan teşkilat hangisidir?
  5. OECD Merkezi nerede?
  6. OECD küresel mi bölgesel mi?
  7. Marşal yardımı ne zaman geldi?

Birleşmiş Milletler'in ana organları nelerdir?

Bu tarihten beri, 24 Ekim her yıl BM Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler'in ana organları Genel Kurul, Güvenlik Konseyi (BMGK), Ekonomik ve Sosyal Konsey (EKOSOK), Vesayet Konseyi, Uluslararası Adalet Divanı ve BM Sekretaryası'dır.

OECD ne iş yapar?

OECD'nin en temel amaçları: -Ekonomik büyüme, mali istikrar, ticaret ve yatırım, teknoloji, yenilik, girişimcilik ve kalkınma alanlarında işbirliği yoluyla refahın sağlanması ve yoksullukla mücadele konularında hükümetlere yardımcı olmak; -Ekonomik ve sosyal gelişme ile çevrenin korunması arasındaki dengeyi gözetmek.

Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne danışmanlık yapan işveren örgütü hangisidir?

OECD, 1947-1960 yılları arasında faaliyette bulunan Avrupa İktisadî İşbirliği Teşkilâtı (OEEC)'nın yerine oluşturulmuş uluslararası bir kuruluştur.

Marshall Planı ve Avrupa ekonomik işbirliği örgütü ne karşı SSC be öncülüğünde kurulan teşkilat hangisidir?

Cevap : Avrupalı ülkeler tarafından da kabul edilen Marshall Planı, 11 Eylül 1947'de ABD kongresi tarafından onaylanmışır. Bunun üzerine de Sovyetler Birliği karşı atak olarak Avrupa'daki komünist ideolojisnin koordine edilmesi için komintern'in ilkelerini devam ettiren kominformu kurmuştur.

OECD Merkezi nerede?

Paris, Fransa

OECD küresel mi bölgesel mi?

OECD (Fotoğraf 3.

Marşal yardımı ne zaman geldi?

Marshall Planı II. Dünya Savaşı sonrasında 1947 yılında önerilen ve 1948-1951 yılları arasında yürürlüğe konmuş ABD kaynaklı, antikomünist hedefleri olan bir ekonomik yardım paketidir. 16 ülke, bu plan uyarınca ABD'den ekonomik kalkınma yardımı almıştır.