Yağmur suyu hasadı eskiden nasıl yapılırdı?

İçindekiler:

  1. Yağmur suyu hasadı eskiden nasıl yapılırdı?
  2. Su Hasadı nedir nasıl yapılır?
  3. Yağmur suyu hasadı zorunlu mu?
  4. Yagmur suyu ne icerir?
  5. Yağmur suyu nedir?
  6. Negarim nedir?
  7. Yağmur suyu içme suyuna nasıl dönüştürülür?

Yağmur suyu hasadı eskiden nasıl yapılırdı?

Yağmur hasadı yöntemi Roma dönemindeki çatı tutma sistemlerine kadar uzanmaktadır. Teknolojinin kullanıldığı ilk hasat örneği ise Mısır'da bulunan 200 tondan 2000 tona kadar değişen ebatlardaki depolama tanklarıdır. Bu tankların bir kısmı günümüzde hala kullanılmaktadır.

Su Hasadı nedir nasıl yapılır?

Su hasadı” genellikle yağmurun yağmasıyla oluşan suyun çeşitli uygulama alanlarında kullanılmasına dayanmaktadır. Yağmur suyu toplama yöntemine göre eğim doğrultusunda akışa geçen sular toplanır. Tesviye eğrilerini takip eden oluklar, taş örme yapılar suyun daha uzun süre filtrasyonuna ve depolanmasına fırsat verir.

Yağmur suyu hasadı zorunlu mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak yeni binaların çatılarında yağmur suyu toplanıp bir depoda birikmesini sağlama zorunluluğu getirdi. Artık yeni binalar yapılırken yağmur suyunun çatılarda toplanıp bir depoya aktarılması da gerekecek.

Yagmur suyu ne icerir?

Yağmur suyu temel olarak damıtılmış sudur ve bu nedenle mineral içermez. Sorun da tam olarak bu. Musluk ve kuyu suyu, ister bahçe ister koi havuzu olsun, havuzun çalışması için gerekli olan mineraller içerir. Bunlar, içerdikleri tüm canlı organizmalarla birlikte suyun hayat sigortasıdır.

Yağmur suyu nedir?

Atmosferdeki su buharının yoğunlaşmasıyla oluşan ve çapı 0,5 mm'den büyük damlalar biçiminde yeryüzüne düşen yağış. Damlaların çapının daha küçük olduğu yağış türüne çisenti denir. Havadaki nem %100′ü aşınca, su buharı yoğunlaşarak su tanecikleri oluşturur.

Negarim nedir?

Alçak toprak seddeler ile elmas ya da baklava dilimi şeklinde yapılar oluşturarak yağmur suları yüzey akışa geçirilip en düşük noktadaki bitkilerin/ağaçların köşe noktalarına doğru yönlendirilerek toprağın nem ve su ihtiyacı karşılanabilir (Negarim tekniği).

Yağmur suyu içme suyuna nasıl dönüştürülür?

Herhangi bir yerde veya kapta birikmiş yağmur suyunu mikroplardan veya organizmalardan arındırmak için ilk olarak “yoğuşma kaynaması” (buharlaşma ısısına yakın) ile suyun kaynatılması gerekiyor. Bulunduğunuz yer 2000 rakımdan yüksek bir noktadaysa kaynatma işlemi 1 ila 3 dakika arasında sürdürülmeli.