YTB neyin kısaltması?

İçindekiler:

  1. YTB neyin kısaltması?
  2. Yurtdisi akraba topluluklari Baskanligi nereye bagli?
  3. YTB burslusu ne demek?
  4. Türkiye Bursları Ne Kadar?
  5. YTB ye nasıl başvurulur?
  6. Türkiye Bursları geri ödemeli mi?

YTB neyin kısaltması?

tarihinde kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurtdışındaki vatandaşlarımız, kardeş topluluklarımız ile Türkiye'de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilerimize yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini ...

Yurtdisi akraba topluluklari Baskanligi nereye bagli?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, kamu tüzel kişiliğini haiz Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı, özel bütçeli bir kuruluştur.

YTB burslusu ne demek?

YTB geliştirdiği Araştırma Burs Programı kapsamında doktora diplomasına sahip olanlar ile doktora düzeyinde eğitim gören ve tez aşamasında olan araştırmacılara burs imkanı sağlıyor.

Türkiye Bursları Ne Kadar?

Başarı Burs Programı kapsamında kabul edilen adaylardan; Lisans öğrencilerine 450 TL, Yüksek lisans öğrencilerine 600 TL, Doktora öğrencilerine 900 TL aylık burs ödemesi yapılacaktır.

YTB ye nasıl başvurulur?

Başvurular sadece, www.turkiyeburslari.gov.tr üzerinden adaylar tarafında şahsen yapılabilmektedir. Türkiye Bursları için başvuru yapma yetkisi bulunan herhangi bir kurum veya kişi bulunmamaktadır. Adayların, sitede bulunan açıklama ve uyarıları dikkatle okuması kuvvetle önerilir.

Türkiye Bursları geri ödemeli mi?

Bursu dondurulan, durdurulan, kesinti yapılan ya da bursu iptal edilen öğrenci hakkında yapılan işlemin hatalı olduğunun tespiti halinde işlemin yapıldığı tarih itibariyle geriye dönük ödeme yapılır. Bu ödeme sadece aylık burs ödemelerine ilişkin olup destekleri kapsamaz.