Mareşal olmak için ne gerekir?

İçindekiler:

  1. Mareşal olmak için ne gerekir?
  2. TSK Mareşal kim?
  3. Osmanlıda Genelkurmay Başkanına ne denir?
  4. Mareşal unvanı nasıl alınır?

Mareşal olmak için ne gerekir?

İki meydan savaşını kazanan veya bir savaşta aynı anda birçok cepheyi birden yöneten ve kazanan, denizde ve havada da aynı başarıyı gösteren askerlere verilen bir rütbedir. Mareşal olabilmek için Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az orgeneral (denizci ise en az oramiral) rütbesine sahip olmak gerekir.

TSK Mareşal kim?

Mareşal Fevzi Çakmak, 'da İstanbul Anadolu Kavağı'nda Çakmakoğullarından Topçu Albayı Ali Sırrı ile Hesna Hanım'ın oğlu olarak dünyaya geldi.

Osmanlıda Genelkurmay Başkanına ne denir?

Harbiye Nazırlığı orduya ait idari tasarrufları yerine getirmekle yükümlüydü. Ordunun emir-komuta mekanizması, sevk ve idaresi işleri ise Harbiye Nazırlığına bağlı Erkan-ı Harbiye Dairesi yani Genelkurmay Başkanlığı tarafından yönetilirdi. Harbiye Nazırı'nın paşa rütbesine sahip olması zorunluluğu vardı.

Mareşal unvanı nasıl alınır?

Dünyada bu rütbe ile onurlandırılan az sayıda kişi vardır. Bu rütbeye layık görülebilmek için çok üstün başarılar göstermek gerekmektedir. Mareşal Kime Denir? İki meydan muharebesine giren ve zaferle sağ olarak dönen kişilere, savaşta üstün başarılar gösteren komutanlara mareşal rütbesi verilmektedir.