Mecburi Bisiklet Yolu Nedir?

İçindekiler:

  1. Mecburi Bisiklet Yolu Nedir?
  2. Bisiklet resmi olan levhanın anlamı nedir?
  3. Dikkat levhasının anlamı nedir?
  4. Dikkat levhası nerelerde kullanılır?
  5. Park yeri levhasının anlamı nedir?
  6. Yuvarlak levha ne anlama gelir?
  7. Içi boş üçgen trafik işareti ne anlama gelir?

Mecburi Bisiklet Yolu Nedir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a, bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Trafik tanzim işaretleri taşıt trafiğinin akışının düzenli olarak sağlanabilmesi için konulmuş işaretlerdir.

Bisiklet resmi olan levhanın anlamı nedir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8, bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Dikkat levhasının anlamı nedir?

Dikkat Levhası T-20; yol üzerinde tehlike uyarı işaretleri ile belirlenen tehlikeler dışında kalan diğer tür tehlikelerden birisinin varlığı hakkında uyarıda bulunmak amacıyla kullanılır. ... Bu işaretler aynı zamanda, sürücülerin hızlarını düşürmelerini ve daha dikkatli seyretmeleri gerektiğini bildirir.

Dikkat levhası nerelerde kullanılır?

Dikkat uyarı levhası; uyarı işareti veya yol güvenlik levhası olarak da adlandırılmaktadır. Genellikle yol çalışmalarında, açık veya kapalı bütün otoparklarda, iş yerlerinde, kaza ihtimalini önlemek, yaya ve sürücüleri uyarmak amacı ile tüm mekanlarda kullanılan pratik bir üründür.

Park yeri levhasının anlamı nedir?

Park yeri levhası anlamı: Bu işaret levhası, işaretin bulunduğu yerde park yapılabileceğini bildirir. Araçlar için park yeri / park alanı olduğunu belirtmek için kullanılır. ... Park yeri levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 2 mm veya 1.

Yuvarlak levha ne anlama gelir?

Bilgi veren levhalar ; Dikdörtgen,yuvarlak ve kare şeklinde olan levhalardır. ... Kare levhalar : Trafiğin düzenlenmesinde yardımcı olan düzenleyici işaret levahlarına denir.Bilgi verdiği için ileride karşılaşılacakları gösterir. Yuvarlak levhalar : Sürücü ve yayaların yol hakkında bilgi almasını sağlayan levhalardır.

Içi boş üçgen trafik işareti ne anlama gelir?

Ters içi boş üçgen trafikte "YOL VER" anlamına gelmektedir.