Yonca'nın ömrü kaç yıldır?

İçindekiler:

  1. Yonca'nın ömrü kaç yıldır?
  2. Yonca otuna hangi gübre atılır?
  3. Korunganın ömrü ne kadardır?
  4. Reygras otu kac gunde cikar?
  5. Yonca ya yaprak gübresi ne zaman atılır?
  6. Yonca kaç günde hasat yapılır?

Yonca'nın ömrü kaç yıldır?

Normal şartlarda 1 dekar yoncadan 1 ton yaş veya 250 kg kuru ot alınab l r. Yoncanın ekonom k ömrü uygun koşullar altında 7-10 yıl arasındadır. Ancak, bazı durumlarda yoncalık daha erken seyrekleşmekte ve ekonom k ömrü kısalmaktadır.

Yonca otuna hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

Korunganın ömrü ne kadardır?

Bunun için de iyi bir toprak işleme gereklidir.Ekonomik ömrü 3 yıl olan korunganın ilk yılında çapalama yapılırsa ot verimi, gözle görülür biçimde artar.3 yıldan sonra seyrekleşir ve yabancı ot çoğalır.Bu durumda yetiştirmeye son verilmelidir.

Reygras otu kac gunde cikar?

İdeal sıcaklık aralığında ekildiğinde 25-35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. İlk biçimden sonra yetişme şartlarına göre (sıcaklık ve sulama) 20-40 gün arasında tekrar biçim yüksekliğine ulaşır. İklim koşullarının ve uygulanan bakım yöntemlerinin iyi olması şartıyla bölgelere göre değişmek kaydıyla yılda 3–7 biçim alınır.

Yonca ya yaprak gübresi ne zaman atılır?

Ekimden önce ve daha çok ekimle birlikte taban gübresi uygulaması yapılıyor. Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor. Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor.

Yonca kaç günde hasat yapılır?

Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir. Eğer tohum tahsil etmek istiyorsak bunun için en iyi dönem üçüncü yılın (üçüncü ekim) haziran-temmuz aylarıdır. Fakat bu durumda, her 35-45 günde bir hasat yapamayız, çünkü çiçeğin çiçek açmasına ve ayrıca tohum üretebilmesi için zaman tanımalıyız.