Laminasyon yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Laminasyon yapmak ne demek?
  2. Laminasyon kaplama ne demek?
  3. Laminasyon selefon nedir?
  4. Pvc kaplama nasıl yapılır?
  5. Mat Selefon mu parlak selefon mu?
  6. Selefon kapak nedir?
  7. Laminasyon filmi kaç mikron olmalı?
  8. PVC kaplama makinesi ile neler yapılır?
  9. Laminasyon filmi A4 nedir?
  10. Soğuk laminasyon nedir?
  11. Lamine kumaş ne demek?

Laminasyon yapmak ne demek?

Laminasyon, kullanıldığı sektörlerdeki ürünlerin daha kaliteli, daha sağlam, daha dayanıklı ve daha modern olmasını sağlayan bir teknolojidir. Kısaca; birbirinden farklı birden fazla materyalin ısı ve/veya bir çeşit yapıştırıcı yardımıyla, basınç uygulanarak bir araya getirilmesidir.

Laminasyon kaplama ne demek?

Laminasyon kelime anlamı olarak yüzey koruyucu malzeme ile kağıdın yüzeyinin kaplanması anlamına gelir. ... En çok kullanılan ve akla ilk gelen yüzey kaplama malzemesi olan laminasyon, parlak veya mat olarak uygulanabilen ve oldukça kaliteli olan bir yüzey kaplama malzemesidir.

Laminasyon selefon nedir?

Selefon, baskı işlemi sonrasında ürüne uygulanan bir tür kaplama çeşididir. Baskı ürünlerini suya, ışığa ve diğer dış etkenlere karşı korumak amacıyla uygulanan bir laminasyon yöntemidir. Ürünlerin üzerine uygulanan çok ince plastik bir tabaka formundadır.

Pvc kaplama nasıl yapılır?

Zarar görmek istemediğiniz bir kağıdı korumak için ütü ile PVC kaplama yapabilirsiniz. Asetat kağıdının arasına korumak istediğiniz kağıt parçasını yerleştirin. Üzerine havlu dokulu bir bez koyarak ütülemeye başlayın. Bir süre ütüledikten sonra fazla kenarları keserek bir PVC kaplama elde edebilirsiniz.

Mat Selefon mu parlak selefon mu?

Parlak selefon kartvizit, kartvizitlerin daha parlak ve daha güçlü görünüm sağlamasını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemle birlikte kartvizitlerinizin ömrünü daha da uzatmış olabilirsiniz. Mat selefon ise biraz daha Resmi ve sade tasarım arzulayan firmalar için kullanılmaktadır.

Selefon kapak nedir?

Selefon bir kaplama çeşididir. Ürünlere koruyucu özellik sağlar. Selefonlu üründe, baskı daha kalıcı olur, ürün daha az yıpranır ve yırtılması zorlaşır. Selefon ince kağıtlara (135gr'dan ince kağıtlar) uygulanamamaktadır.

Laminasyon filmi kaç mikron olmalı?

Birçok makine geniş baskı aralığı sayesinde konfor sağlar. Laminasyon filmlerinde kalınlık mikron cinsi ile belirtilir. Mikron değeri rakamsal olarak arttıkça film kalınlaşır. Kimlik ve ehliyet gibi belgeler 1 mikron kalınlığında film ile kaplanır.

PVC kaplama makinesi ile neler yapılır?

Laminasyon makinesi ders notları, yaka kartları, çeşitli evrak ve fotoğraflar, kartvizitler, kimlik kartları restoran ve lokanta menüleri ve benzeri mecmuayı lamine etmeye yarayan teknolojik cihazdır.

Laminasyon filmi A4 nedir?

Laminasyon; yüksek parlaklık, çizilmelere karşı koruma gibi nedenlerle tercih edilen en popüler kaplama uygulamasıdır. Laminasyon filmleri, laminasyon makinelerinde kısa bir ısınma süresi uygulanarak yüzeye yapıştırılır. ... Paket içerisinde A4 boyutunda ve 125 mikron kalınlığında 100 adet film bulunur.

Soğuk laminasyon nedir?

Soğuk Laminasyon tutkala bağlı olmayan bir yapıştırıcı ve parlak destek ile kaplı plastik filmden oluşur. Parlak destek kaldırıldığı zaman, yapışkan sonra lamine olması gereken madde üzerine direkt olarak yapışır. Bu yöntem, ayrı pahalı ekipman gerektirmeyen bir üründür.

Lamine kumaş ne demek?

Lamine kumaş yumuşak ve hafif olmasına rağmen sağlam ve su geçirmez bir kumaştır. Bu kumaşın imal edilmesi, yüksek kaliteli organik bez kumaşa, poliüretan laminat malzemenin kaynaştırılmasıyla gerçekleştirilir. Genelde kumaşların tek bir yüzüne yapılır.