Nusret gemisine ne oldu?

İçindekiler:

  1. Nusret gemisine ne oldu?
  2. Nusret Mayın Gemisi Kaptanı nasıl öldü?
  3. Nusret Mayın Gemisi hakkında neler var?
  4. Nusrat Mayın Gemisi hakkında bilgiler nelerdir?
  5. Gerçek Nusret mayın gemisi nerede?

Nusret gemisine ne oldu?

Cumhuriyet dönemi. Gemi 1962'de özel kişilerce satın alınmış, Kaptan Nusret adıyla kuru yük gemisi olarak hizmet vermiştir. 1990 yılında Mersin açıklarında alabora olmuştur. ... Nusret Mayın Gemisi'nin 100. yıl anma töreninde(), gemi temsili olarak yeniden suya indirilmiştir.

Nusret Mayın Gemisi Kaptanı nasıl öldü?

Altı ay sonrasında Kasımpaşa Askeri Hastanesinde yine geçirdiği bir kalp krizi sonucu vefat etmiş ve Kulaksız Deniz Şehitleri Mezarlığında ebedi istirahatgahına defnedilmiştir. 1911 tarihinde Alman yapımı Yüzbaşı İsmail Hakkı Beyin komutanlığını yaptığı Nusret Mayın Gemisi ise 1955 yılında hizmet dışı kalmıştır.

Nusret Mayın Gemisi hakkında neler var?

Nusrat Mayın Gemisi - Mersin Nusrat'ın döşediği mayınlar 'te Çanakkale Savaşı'nın kaderini değiştirmiş, ona "dünyanın en ünlü mayın gemisi" unvanını kazandırmıştı. ... Nusrat; Mersin'den Tarsus'a üç parçaya ayrılarak tır ile getirilmiş olup, 27 kilometrelik yol 4.5 saat sürmüştür.

Nusrat Mayın Gemisi hakkında bilgiler nelerdir?

1911 yılında Almanya'nın Kiel şehrinde üretilen bu gemi 1913 yılında Osmanlı Donanması'na katılmıştır. 'te Çanakkale'ye gelmiştir. Nusrat Mayın gemisi mayın dökme gemisi olarak inşa edilmiştir. Dar alanlarda kolayca manevra yapabiliyor ve az su çektiğinden mayın alanları üzerinde güvenle dolaşabiliyordu.

Gerçek Nusret mayın gemisi nerede?

Şu anda Tarsus'ta bulunan Nusrat Mayın Gemisi hakkında aşağıda kısaca bilgi verilmiştir. Gemi hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak için Tarsus'u ziyaret etmenizi öneririz.