Garez mi garaz mi?

İçindekiler:

  1. Garez mi garaz mi?
  2. Bayi nasıl yazılır TDK?
  3. Dershane nasil yazilir TDK?
  4. Sanayine mi sanayisine mi?
  5. Merkezi'ne nasıl yazılır?
  6. Ders isimleri özel isim midir?

Garez mi garaz mi?

Yanlış kelimeyi anlatacağız size. ... Zira Arapça “garaz” kelimesi “ok hedefi”ni anlatmış. “Özledi, arzuladı, yokluğunu hissetti” anlamındaki “garida” fiilinden türeyen bu kelimenin ikinci anlamı da “amaç, kasıt”. Özellikle de “gizli kasıt”, “kötü niyet” anlamında kullanmışız kelimeyi.

Bayi nasıl yazılır TDK?

Bayi kelimesi tek başına, yalın olarak kullanıldığında tek "i" harfiyle yazılır. - Yakınlarda bayi var mı? Çekim eki aldığı zaman "bayiye", "bayiyi" denebilir.

Dershane nasil yazilir TDK?

2- Öğrencilere okul dışında para ile ders veren özel kuruluş. DERSHANE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “dershane mi, dersane mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı dershane şeklinde olmalıdır.

Sanayine mi sanayisine mi?

Cevap. Sanayii kelimesi "-Sanayi-" şeklinde yazılır. Sanayii ise bizim sanayi kelimesini okurken söylediğimiz şeklidir.

Merkezi'ne nasıl yazılır?

Belirli bir yerin ortası anlamına gelir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime genellikle center şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı merkez şeklinde olmalıdır.

Ders isimleri özel isim midir?

Doğrulanmış Cevap. Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar. Yani Türkçe, Arapça, İngilizce vb. ders adları büyük harfle yazılır. Ama bunun gibi durumlar haricinde ders isimleri cümle başında ise büyük değilse küçük harfle yazılır.