Sulu zımpara ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Sulu zımpara ne ise yarar?
  2. Kum zımpara ne demek?
  3. Eksantrik zımpara ne işe yarar?
  4. Ince zımpara kağıdı numarası kaç?
  5. Ahşap için hangi zımpara kullanılır?
  6. Ahşap için kaç numara zımpara?
  7. Vernik üzerine zımpara yapılır mı?

Sulu zımpara ne ise yarar?

Su zımparaları özellikle, otomotiv, ahşap, mermer ve metal sanayiinde hem ıslak hemde kuru olarak kullanılabilir, Silikon karbit aşındırıcısı ve dayanıklı kağıt mesnedi ile mükemmel yüzey elde eden, yüksek performanslı ve çok amaçlı bir üründür.

Kum zımpara ne demek?

Zımparalarda kum rakamı yükseldikçe zımpara incelir. 60-80-100 Kum:Kaba zımparalama ve kazıma işlemlerinde kullanılır. 120-150 Kum:Zemin düzeltme,astar zımparalama işlemlerinde kullanılır. 180-220 Kum: Cilalama işlemlerinde,alçıları zımparalamak için kullanılır.

Eksantrik zımpara ne işe yarar?

4) Eksantrik zımpara Dairesel zımparalama tabanına sahip finisaj zımparası. Hem ince finisaj hem de geniş yüzeylerde büyük miktarda malzeme zımparalama için uygundur. Bu zımparaların özel bir avantajı, kavisli yüzeyleri zımparalayabilmeleridir.

Ince zımpara kağıdı numarası kaç?

Ekstra İnce Zımpara Kağıdı: genellikle boya veya vernik katları arasında kullanılır. 240, 3'lükleri çok ince olarak adlandırılırken, 600'lüğe kadar olanlar ise ekstra/süper ince olarak adlandırılır ve parlatma işleri için en uygun olanlar da bunlardır.

Ahşap için hangi zımpara kullanılır?

Kaba ahşabın ilk zımparası ve ahşaptaki planya izlerinin giderilmesi gibi işler genellikle en iyi şekilde orta zımpara kâğıdı ile yapılır. İnce Zımpara Kâğıdı: 1'lik ölçeğe karşılık gelir. Çoğu ev atölyesinde, bu zımpara kâğıdı iş bitmeden önce yapılacak son zımparalama için yeterli olacaktır.

Ahşap için kaç numara zımpara?

Orta Zımpara Kağıdı: yaklaşık 'lük ölçeğe denk gelir. Bazı son şekillendirme işlerinde kullanılır. Kaba ahşabın ilk zımparası ve ahşaptaki planya izlerinin giderilmesi gibi işler genellikle en iyi şekilde orta zımpara kâğıdı ile yapılır. İnce Zımpara Kâğıdı: 1'lik ölçeğe karşılık gelir.

Vernik üzerine zımpara yapılır mı?

Ancak vernikli bir yüzeye doğrudan boya uygulandığında bu yüzey boyayı tutmayacaktır. Dolayısıyla vernikli mobilya üzerine önce zımparalama yapmanız gerekmektedir.