Notebook ve laptop aynı şey mi?

İçindekiler:

  1. Notebook ve laptop aynı şey mi?
  2. 2 nesil bilgisayar dönemi ne zaman?
  3. Bilgisayar ne zaman ortaya çıkmıştır?
  4. Küçük laptop ne denir?

Notebook ve laptop aynı şey mi?

Laptop ve Notebook aynı şey mi ? Gibi konulardan bahsedeceğiz. Laptopta , notebookta taşınabilir bilgisayar sınıfının bireyleridir. ... Laptop büyük ve kalın bir ekrana sahiptir bu sebepten ağırlık olarak fazlayken , Notebook ince ve küçük ekrana sahip olduğu için hafiftir ve taşınması daha kolaydır.

2 nesil bilgisayar dönemi ne zaman?

İkinci Kuşak (Transistörlü) Bilgisayarlar (1959 -1964) FORTRAN, CALGOL, ALGOL gibi bilgisayar dillerinin kullanılması da bu dönemin özellikleridir. Bu kuşağın temel özellikleri şunlardır: Birinci kuşak gibi işlemci olarak büyük vakum tüplerinden yararlanmaktaydı. Bilgisayarlar az ısınır ve az enerji harcamaktaydı.

Bilgisayar ne zaman ortaya çıkmıştır?

İlk bilgisayar Charles Babbage tarafından üretildi. Günümüzdeki bilgisayarların ilk üretimine baktığımızda ise ilk dijital bilgisayarlar 1945 senesinde üretildi. İlk bilgisayar ENIAC olarak tasarlanmış dijital bir bilgisayardır. ENIAC adı verilen bu bilgisayar devasa büyüklüğe sahip insan boyunu geçen bir bilgisayardı.

Küçük laptop ne denir?

Ultrabook olarak adlandırılan ince laptop modelleri, hafif olmaları ile her yere taşınabilmekte ve sürekli hareket halinde olan kişiler için ideal seçenek olmaktadır. Özellikle üniversite öğrencileri ve sık sık sunum yapanlar daha küçük ve daha hafif modelleri tercih etmektedir.