Bal arısı kışın nasıl beslenir?
İçindekiler:
- Bal arısı kışın nasıl beslenir?
- Arılık Nereye Kurulmalı?
- Arı kovanı konulacak yerin özellikleri nasıl olmalı?
- Bal verimi nasıl artırılır?
- Ilkbahar arı şerbeti nasıl yapılır?
- Arı vitamini nasıl verilir?
- Varroa mücadelesi hangi dönem dönemlerde yapılır?
- Varroa ilaçlaması ne zaman yapılır?
- Rulamit va nasıl verilir?
- Zayıf arıya arı takviye nasıl verilir?
Bal arısı kışın nasıl beslenir?
Arılar kış uykusuna yatmazlar, petekler üzerine kümelenerek kışı geçirirler. Ortam ısısı arının biyolojik faaliyetleri için 33-36 derece, uçabilmesi için asgari 7-8 derece ve besin toplayabilmesi için en az 10-14 derece olması gerekir. Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır.
Arılık Nereye Kurulmalı?
Köy ara ve ana yolları, düğün alayı ve traktörlerin geçtiği yerlerden uzak ya da insanların göz önümde olmayan duvar arkasında olmalıdır. Bölgede hakim rüzgarların estiği yerler varsa arılıklar bu devamlı rüzgarların olmadığı kuytu yerlere kurulmalıdır.
Arı kovanı konulacak yerin özellikleri nasıl olmalı?
ARILIK YERİ SEÇİMİ -Arılık yeri seçiminde yoğun arı varlığı olan yerlerden uzak olunmalı, teorik olarak 3 km. yarıçaplı bir dairenin kapladığı alanda 100-150 kovandan fazla kovan bulunmaması tercih edilmelidir.
Bal verimi nasıl artırılır?
Arıcılıkta Yüksek Verim Elde Etmek İçin
- Arılık Yerinin Seçimi. Arılık yeri bal kaynaklarına mümkün olduğu kadar yakın fabrika, yol kenarı, çöplük gibi olumsuz çevre şartlarından uzakta olmalıdır. ...
- Arının Cinsi. ...
- Genç Ana Arı ...
- Oğul Çıkartmamak. ...
- Kovanların Fenni ve Standartlara Uygun Olması ...
- Varoa mücadelesi.
Ilkbahar arı şerbeti nasıl yapılır?
Kaynatılmış su içerisine konan şeker karıştırılıp eritilmeli ve ılımaya bırakılmalıdır. Ilık bir vaziyette bulunan şerbet içerisine bal az miktarda bal katılmalı ve istenirse arılar için imal edilmiş vitaminlerden konulmalıdır. Bal ve vitamin sıcak şerbete koyulduğunda vitaminsel değer ortadan kalkacaktır.
Arı vitamini nasıl verilir?
10 Litre şerbet veya içme suyuna 3 günde bir 20 gr (5 çay kaşığı) ilave yaparak her kovana 500 ml olmak üzere verilir. Arı nakli sırasında, hastalık hallerinde veya stresi önlemek amacıyla; 10 litre şerbet veya içme suyuna 40 gr (10 çay kaşığı) ilave ederek verilebilir.
Varroa mücadelesi hangi dönem dönemlerde yapılır?
Kışa girmeden önce arılar hastalık ve zararlı yönden incelenmeli özellikle sonbahar dönemi Varroa mücadelesi son bal hasadından sonra yeterli dozda ruhsatlı ilaçlarla yapılmalıdır.
Varroa ilaçlaması ne zaman yapılır?
Kimyasal mücadele : Çiçeklenme sona ererken azalmaya başlar, kış aylarında ise en düşük seviyeye iner veya hiç bulunmaz. Varroa'ya karşı en uygun ilaçlama zamanı kovanda yavru faaliyetlerinin en az olduğu erken ilkbaharda ve geç sonbaharda yapılmalıdır.
Rulamit va nasıl verilir?
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU Boş körük içinde bir karton plaka bir ucundan yakılır. Her kovanın uçuş deliğinden 7 doz duman, darbe halinde içeriye basılır, hızla diğer kovana geçilir. Yaklaşık bir dakikada 10 kovan ilaçlanır. İlacı kullandıktan sonra kovanın uçuş deliğini kapatmaya gerek yoktur.
Zayıf arıya arı takviye nasıl verilir?
Bal hasadından sonra zayıf arılara arı takviyesi üç şekilde yapılabilir: Birinci yöntem: Balını aldığımız kolonilerden bal kemeri oluşmuş, altında kapalı gözlü yavru sahası bulunan çıta ya da çıtaları, arısız olarak alınarak, zayıf arının ortasına yerleştirilir.
Ayrıca okuyun
- Ozan Tufan nerede doğdu?
- Sirkenin Saça faydası var mı?
- Yulafın ana maddesi nedir?
- Durduruldu hatası nasıl düzeltilir?
- Diriliş Ertuğrul kaçıncı bölümde öldü?
- Hıdırellez de gül ağacına nasıl dilek dilenir?
- Excel kılavuz çizgileri nedir?
- Sabahattin Ali kaç eseri var?
- Rüyada saksıda canlı çiçek görmek ne demek?
- Şeker Bayramı nereden gelmiştir?