Türk Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?

İçindekiler:

  1. Türk Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?
  2. Coğrafya bölümü okuyup öğretmen olunur mu?
  3. Fen edebiyat fakültesi öğretmen olabilir mi?
  4. Fen edebiyat matematik mezunları ne iş yapar?
  5. Fen Edebiyat okuyan öğretmen olabilir mi?
  6. Fen edebiyat mezunları formasyon alabilecek mi?
  7. Formasyonun yerine ne gelecek?
  8. Formasyonu olan memurlar öğretmen olabilir mi?

Türk Dili ve Edebiyatı okuyan ne olur?

Türk dili ve Edebiyatı bölümünü bitirenlere 'Türkolog' ünvanı verilmektedir. Kütüphanelerde, arşivlerde, Kültür Bakanlığında, TRT'de görev alabilirler.Yükseköğretim kurumlarında 'okutman' olarak çalışabilirler.

Coğrafya bölümü okuyup öğretmen olunur mu?

Coğrafya Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Yeni mezun coğrafyacılar öğretimleri esnasında almış oldukları eğitim kapsamı doğrultusunda formasyon aldıkları takdirde sosyal bilgiler, coğrafya gibi alanlarda öğretmenlik yapabilirler. Akademik kariyerlerine devam etmeyi de tercih edebilirler.

Fen edebiyat fakültesi öğretmen olabilir mi?

Üniversitelerin Fen - Edebiyat fakültelerinin herhangi bir bölümünde eğitim almış o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için uygulamaya konmuştur. Yükseköğretim Kurumu 2010-2011 yılından itibaren bu öğretmenlik eğitimini Tezsiz Yüksek Lisans adı altından çıkarıp Pedagojik formasyon eğitimi olarak uygulamıştır.

Fen edebiyat matematik mezunları ne iş yapar?

Matematik bölümü mezunları, bankalarda, teknik bürolarda, finans kuruluşlarında ve kamu kurumlarında bulma imkânlarına sahiptirler. Aynı zamanda gerekli formasyonu edindiklerinde Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda ya da dershanelerde matematik öğretmeni olabilirler.

Fen Edebiyat okuyan öğretmen olabilir mi?

YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) üzerinde çalıştığı yeni öğretmenlik modelinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Yeni modelde, hem fen-edebiyat hem de eğitim fakültesi mezunları öğretmen olabilecek. ... Fen-edebiyatta okuyan ve formasyonu olan öğretmenler, liselere branş öğretmeni olarak atanacak.

Fen edebiyat mezunları formasyon alabilecek mi?

Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimden sonra, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmıştır. ... Yükseköğretim Kurulu (YÖK),5 Nisan 2012'de aldığı karar ile fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırdı.

Formasyonun yerine ne gelecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez, formasyon kalktı, bundan sonra Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans (ÖMB-TZYL) programları açılacak.

Formasyonu olan memurlar öğretmen olabilir mi?

Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.