CIF nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. CIF nedir ne işe yarar?
  2. FOB da nakliyeyi kim öder?
  3. CIF Teslim şeklinin özellikleri nelerdir?
  4. EXW teslim şekli ne demek?
  5. FOB nasıl yapılır?
  6. FOB teslim şeklinde malların gemiye yüklenmesi sorumluluğu masraf ve riski kime aittir?
  7. FOB gideri nedir?
  8. Tüm taşıma modlarını kapsayan teslim şekli nedir?
  9. CIF de navlunu kim öder?

CIF nedir ne işe yarar?

ingilizce cost, insurance and freight sözcüklerinin baş harflarinden oluşan c.i.f. fiyat, nakil halindeki malların satışı sırasında, alıcının ödediği bedele sigorta primi ile sevkiyat (navlun) masraflarının da eklenmesiyle ortaya çıkan mal bedeli demektir. ...

FOB da nakliyeyi kim öder?

FOB teslim şekline göre, satıcı, ihracat yükünü yüklemekle, satıcının önceden bildirdiği gemi limanına kadar iç nakliyesini sağlamakla, liman masraflarını da içerecek şekilde, yük gemi güvertesine yüklenene kadar sorumludur.

CIF Teslim şeklinin özellikleri nelerdir?

CIF (Cost, Insurence And Freight - Mal bedeli, Sigorta ve taşıma) Teslim şeklinin özellikleri: Bu teslim şeklinde satıcı sigorta primi, navlun ve yükleme masrafları ve riskleri üstlenerek malları yükleyeceği limana getirir. Satıcı gemi acentası ile anlaşır ve temin eder.

EXW teslim şekli ne demek?

İŞYERİNDE TESLİM / EX WORKS (EXW) "İş yerinde teslim" terimi, satıcının malları, kendi yerinde veya ismen belirlenmiş başkaca bir yerde (fabrika, depo, işyeri gibi) alıcının tasarrufuna bırakarak teslim etmesini ifade eder. EXW, satıcı açısından asgari yükümlülüğü temsil eder.

FOB nasıl yapılır?

Free On Board, FOB, Gemi Bordasında Teslim Şekli Nedir FOB teslim şeklinde, satıcı yani ihracatçı firma, yükü, alıcının yani ithalatçının talep ettiği tarih aralığında ve yine alıcının talep ettiği limanda, gemiye yükleme işlemini de içerecek şekilde teslim eder.

FOB teslim şeklinde malların gemiye yüklenmesi sorumluluğu masraf ve riski kime aittir?

FOB (Free On Board - Gemi Bordasında Teslim) Mallar geminin küpeştesine (güvertesine) geçtikten sonra meydana gelebilecek her türlü hasar, kayıp ve masraflar alıcının sorumluluğundadır. Satıcı ihracat için gerekli tüm belgeleri hazırlar ve malların gümrük işlemlerini tamamlayarak teslim eder.

FOB gideri nedir?

FOB kelimesinin açılımı Free on Board şeklindedir. Türkçe'ye küpeştede teslim olarak çevrilebilir. Bu teslim şeklinde, ihracatçının sorumluluğu mallarının geminin küpeştesine teslim edilmesi ile birlikte sona erer. Ürünlerin gemiye yüklenmesine kadar olan tüm sorumluluk ve masraflar ihracatçıya aittir.

Tüm taşıma modlarını kapsayan teslim şekli nedir?

ICC, Incoterms 2010 kurallarında Delivered Duty Paid teslim şeklinin açıklamaları kısmında bu teslim şeklinin doğru kullanılmasını temin etmek amacıyla belirli uyarılarda bulunmaktadır. Bunun yanı sıra unutulmamalıdır ki Delivered Duty Paid yani DDP teslim tüm taşıma yöntemleri ile kullanılabilmektedir.

CIF de navlunu kim öder?

Satıcı, masrafları kendisine ait olmak üzere, malların belirlene terminale kadar taşınması için taşıma sözleşmesi ve sigorta sözleşmesi yapmalıdır. Taşıma acentası ile sözleşme yaparak varış limanına kadar olan navlun ücretini öder. Gönderdiği malın sigortasını yaptırır, sigorta primini öder.