Metni sütunlara dönüştür ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Metni sütunlara dönüştür ne ise yarar?
  2. Text to Columns ne demek?
  3. Excel çalışma kitabındaki farklı yerlerdeki alanlar klavyedeki hangi tuş yardımıyla seçilebilir?
  4. Elektronik Tablolama nedir?
  5. Elektronik tablolama programları nelerdir?
  6. Tablolama programı ne işe yarar?
  7. Excel'de bir satır silindiğinde ne olur?

Metni sütunlara dönüştür ne ise yarar?

Excel'in en yararlı ve pratik özelliklerinden biri de şüphesiz Metni Sütunlara Dönüştür özelliğidir. Bu özellik ile tek sütunda olan verileri farklı sütunlara ayrıştırabiliriz. ... Kullanımı oldukça kolay olan bu özellik ile verileri ayrıştırırken sınırlandırılmış ve sabit genişlikli olmak üzere iki durum söz konusudur.

Text to Columns ne demek?

Bir dosyadan Excel ortamına veri kopyaladığımızda - tipik olarak Internet üzerinden kopyalanıp Excel ortamına yapıştırılan veriler - çok sütunlu olmalarına karşın Excel'e bir sütun olarak yerleşebilirler.

Excel çalışma kitabındaki farklı yerlerdeki alanlar klavyedeki hangi tuş yardımıyla seçilebilir?

Merhabalar, Bir Excel çalışma kitabındaki farklı alanlarda bulunan hücreleri seçmek için CTRL (Control) tuşu kullanılır.

Elektronik Tablolama nedir?

Elektronik Tablolama Programı Microsoft Excel, Microsoft tarafından Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir tablolama programıdır (spreadsheet). ... Şu anda Windows için 2010 ve Macintosh için 2011 sürümleri mevcuttur.

Elektronik tablolama programları nelerdir?

Aritmetiksel işlemler ve mantısal karşılaştırmaların yapıldığı programlar elektronik tablolama programlarıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan elektronik tablolama programlarından biri Microsoft Office paket içinde yer alan Excel programı iken diğeri ise Libre Office paketi içerisinde yer alan “Calc” programıdır.

Tablolama programı ne işe yarar?

Tablolama programları, genelde rakamlar arasındaki ilişkilerin değişik şekillerde kullanılmasını kolaylaştırmak için kullanılır. Örneğin günlük harcamalarını bu programın oluşturduğu dosyalara kaydeden bir kullanıcı, aylık, yıllık toplam harcamalarını, ortalamaları ve trendleri kolayca hesaplayabilir.

Excel'de bir satır silindiğinde ne olur?

Veri içeren sütunlar ve satırlar silindiğinde, veriler de silinir. Bu kayıplar ayrıca silinen sütun ve satırlardaki verilere başvuruda bulunan formülleri ve grafikleri de etkiler. Yanlışlıkla veri içeren sütunları veya satırları silerseniz, verilerinizi geri almak için şerit üzerindeki geri alma özelliğini kullanın.