Torakal kifoz ne demek?

İçindekiler:

  1. Torakal kifoz ne demek?
  2. Torakal kifoz düzelir mi?
  3. Kamburluk agri yapar mi?
  4. Kamburluk ameliyatla düzelir mi?
  5. Spor yaparak kamburluk düzelir mi?
  6. Sporla kamburluk düzelir mi?
  7. Kamburluk tedavi edilebilir mi?
  8. Kifoz nerelerde ağrı yapar?

Torakal kifoz ne demek?

Göğsün (torasik omurga) "ters c şeklindeki" eğrisine kifoz denir. Omurganın bu doğal eğriliği denge için önemlidir ve insanın dik durmasına yardımcı olur. Eğrilerden herhangi biri çok büyük veya çok küçük olursa, dik durmak zorlaşır ve duruş anormal görünür.

Torakal kifoz düzelir mi?

Kifoz, duruş bozukluğudur zamanla düzelir diye dikkate alınmazsa ilerler. Ameliyat dışı yöntemlerle çözülebilecek bir problem; ancak ameliyatla çözülebilir bir problem haline gelir.

Kamburluk agri yapar mi?

Sırt bölgesinde omurganın aşırı dışarı hareketi sonrası oluşan kamburluk ile zamanla tüm omurgada biyomekani bozulmaktadır. Zayıflayan sırt kasları ile birlikte ilk ortaya çıkan problem sırt ağrısıdır.

Kamburluk ameliyatla düzelir mi?

Erken yaşta oluşan kamburluk için en etkili tedavi yöntemi kifoz ameliyatıdır. Kifoz ameliyatı ile hastanın omurga eğriliği sıfırlanmaz, normal boyutlara getirilerek tedavi edilmiş olur.

Spor yaparak kamburluk düzelir mi?

Doktorlar genellikle korse ve ezersiz verirler. Düzenli spor ve egzersiz yaparak kurtulmanız mümkündür. Eğer bel ve sırt kaslarınız güçsüzse ters mekik çekerek kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Sporla kamburluk düzelir mi?

Doktorlar genellikle korse ve ezersiz verirler. Düzenli spor ve egzersiz yaparak kurtulmanız mümkündür. Eğer bel ve sırt kaslarınız güçsüzse ters mekik çekerek kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Kamburluk tedavi edilebilir mi?

Omurganın sürekli öne doğru eğilmesiyle ortaya çıkan ortopedik bir rahatsızlıktır. Genellikle ergenlik dönemlerinde başlayan bu duruş bozukluğu en zor ortopedik rahatsızlıklardan biridir. Herhangi bir ilaç tedavisi olmadığından sadece ilerlememesi için bir takım egzersizler ile tedavi edilmeye çalışılır.

Kifoz nerelerde ağrı yapar?

Bunlardan birincisinde ve en sık görülende eğrilik sırt bölgesindedir. Diğer tipte ise eğrilik sırt ile bel bölgesinin bileşkesinde belirgindir. Ayrıca hastalarda sırt ve bel ağrısı da birlikte görülebilir. Bazı hastalarda kifoza hafif bir skolyoz da (omurganın yana eğriliği) eşlik edebilir.