Şüpheli durumda namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Şüpheli durumda namaz kılınır mı?
  2. Cünüp iken namaz kılmak caiz midir?
  3. Düşünce ile namaz kılınır mı?
  4. Yanlışlıkla abdestsiz namaz kılmak günah mı?
  5. Bir abdestle beş vakit namaz kılınır mı?
  6. Abdest en fazla ne kadar tutulur?
  7. Namazda başka şeyler düşünmek günah mı?
  8. Namaz tekrar kılınır mı?
  9. 1 abdestle kaç vakit kılınır?
  10. Gusül abdesti ile 2 vakit namazı kılınır mı?
  11. Banyodan sonra abdest almak gerekir mi?

Şüpheli durumda namaz kılınır mı?

Bir kimse abdest aldığından emin olduğu halde, abdestini bozup bozmadığı konusunda şüpheye düşse, o kimse abdestli sayılır. Öte yandan abdestini bozduğunu bildiği halde, sonradan abdest alıp almadığından şüphe eden kimse de abdestsiz sayılır.

Cünüp iken namaz kılmak caiz midir?

Cünüplük, büyük kirlilik (hades-i ekber) sayıldığından dolayı bu hali devam eden kimsenin namaz, kılması, tilavet secdesi, Kur'an okuması ve Kâbe'yi tavaf etmesi caiz değildir.

Düşünce ile namaz kılınır mı?

Hanefîlerden Züfer'e ve Şafii mezhebine göre ise başıyla îma etmeye gücü yetmeyen kimse gözüyle îma ederek namazlarını kılar. Gözle de îmaya gücü yetmezse kalbiyle namazlarını kılar. Yani kalben kendisini namazda hayal eder ve okuması gereken duaları okur.

Yanlışlıkla abdestsiz namaz kılmak günah mı?

Kasten abdest alınmadan namaz kılındıysa... Eğer unutularak abdestsiz namaz kılındıysa bunun bir sevabı olmadığı gibi bir günahı da yoktur. O kişinin namazı kaza ederek kılması gerekir.

Bir abdestle beş vakit namaz kılınır mı?

Önce öğle namazını, sonra ikindi namazını kılarsınız. İkindiyi de kılamadınızsa o zaman yine sırasıyla önce öğleyi, sonra ikindiyi, sonra akşamı, daha sonra yatsıyı kılarsınız. Bu kaza değil, birleştirmedir. ... Alınan abdest bozulmadıkça o abdestle beş vakit namazı kılabilirsiniz.

Abdest en fazla ne kadar tutulur?

Alınan abdest bozulmadıkça o abdestle beş vakit namazı kılabilirsiniz. Ama vakit namazları için ayrı ayrı abdest almak daha güzeldir.

Namazda başka şeyler düşünmek günah mı?

Hakikatta olmayan bir şeyi, varmış gibi gösterir ve insanı yanıltmaya çalışır. Vehimden gelen çirkin ve kötü düşüncelerin dinde bir hükmü ve zararı yoktur. Yani, kul mes'ul değildir. Fiiliyata yansımadıktan sonra, kişiye hiçbir günah yazılmaz.

Namaz tekrar kılınır mı?

🔸 Bir Müslüman, eda ettiği namazın kaç rekât olduğunda ilk kez şüphe ediyorsa, bu namazı yeniden kılmalıdır. 🔸 Resul-i Ekrem Efendimiz (sav) bu konuda şöyle buyurmuştur: "Sizden biri namazında kaç rekât kıldığı hususunda şüpheye düşerse namazı yeniden kılsın."

1 abdestle kaç vakit kılınır?

Bu kaza değil, birleştirmedir. Ama siz kaza diyorsanız o da aynı kapıya çıkar. Alınan abdest bozulmadıkça o abdestle beş vakit namazı kılabilirsiniz. Ama vakit namazları için ayrı ayrı abdest almak daha güzeldir.

Gusül abdesti ile 2 vakit namazı kılınır mı?

GUSÜL ABDESTİ İLE NAMAZ KILINIR MI? Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Banyodan sonra abdest almak gerekir mi?

Ayrıca abdest alınmasa da abdest organları yıkandığından gusülle namaz kılınabilir.” diyor. ... Öyle bir yıkama ki, duş altında baştan aşağıya dökülen su, bedenin her yanını ıslatır da iğne ucu basacak kadar kuru yer kalmamış olursa gusül tamamlanmış olur.