Aylık lens ne kadar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Aylık lens ne kadar kullanılır?
  2. Lens kullanım süresi bitince ne olur?
  3. Lensin kullanım süresinin bittiğini nasıl anlarız?
  4. Son kullanma tarihi geçmiş lens kullanılır mı?
  5. Acuvue lens ile duş alınır mı?
  6. Lens 8.60 nedir?
  7. Lens solüsyonunun tarihi geçer mi?

Aylık lens ne kadar kullanılır?

Tüm dünyada en çok kullanılan lens çeşidi aylık lenslerdir. Aylık lenslerin maliyeti diğer lens çeşitlerine göre çok daha azdır. Aylık şeffaf lensler genel olarak 1 kutu içerisinde 6 adet (bilister paket)lens olarak satışa sunulur , 6 adet (3 çift) lensi iki gözünüz için 3 ay kullanabilirsiniz.

Lens kullanım süresi bitince ne olur?

Süresi dolduğu halde kullanılmaya devam edilen lensler, gözde alerjik sorunların oluşmasına yol açar. ... Lens kullanımı sırasında gözde kızarma, batma, çapaklanma gibi bir sorun yaşanması halinde; kişi lensini çıkarıp gözlüğünü takabilmelidir. Lenslerin doğru kullanılmaması, gözde geçici ve kalıcı sorunlara yol açar.

Lensin kullanım süresinin bittiğini nasıl anlarız?

Lensin kullanım süresinin dolduğu nasıl anlaşılır diye soracak olursanız da, gözünüzde batma hissediyorsanız veya görüşünüzde bulanıklık oluşmaya başladıysa lensin kullanım süresi dolmuş demektir.

Son kullanma tarihi geçmiş lens kullanılır mı?

Son kullanma tarihi, kontakt lenslerin ve içinde bulunduğu solüsyonun steril kaldığı süreyi göstermektedir. Son kullanma tarihi geçmiş olan hiç bir lens kullanılmamalıdır. ... Tüm kontakt lenslerimiz her iki gözde de kullanılabilir. Hangi lensin, hangi göze takılacağı sadece reçetenize bağlıdır.

Acuvue lens ile duş alınır mı?

DUŞ ALIRKEN LENSİNİZİ ÇIKARIN! Kontakt lens gözdeyken duş almak çok tehlikeli. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor!

Lens 8.60 nedir?

Lens BC nedir sorusunu cevaplandırmadan önce açılımını yapmakta yarar var. Lens BC tanımındaki BC harfleri İngilizcede Base Curve anlamına geliyor. ... Yeni silikon hidrojel lens BC 8.6 mm olarak kabul edilse de 7 – 9 mm arasında bir değer alabilir.

Lens solüsyonunun tarihi geçer mi?

Lens solüsyonu üzerinde yazan son kullanma tarihi geçerse asla kullanılmadan çöpe atılmalıdır. Lens solüsyonunu açtığınız tarihten sonra üzerinde yazan son kullanım tarihine kadar kullanılmalıdır.