Bulmacada kutup ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmacada kutup ne demek?
  2. Bulmacada baş kilise ne demek?
  3. Yadsıma ne demek bulmaca?
  4. Bulmacada cimri ne demek?
  5. Gemi barınağı ne demek?
  6. Kadınsı ne demek bulmaca?
  7. Bulmacada kuramlar ne demek?

Bulmacada kutup ne demek?

Kutup sorusunun bel harfli tek yanıtı ise Polar'dır.

Bulmacada baş kilise ne demek?

Başkilise bulmacasının cevabı sekiz harflidir. Başkilise bulmacasının cevabı katedral kelimesidir.

Yadsıma ne demek bulmaca?

İnsan psikolojisinin savunma sistemlerinden biri olan yadsıma, gerçekliği inkar edilmeyecek kadar açık olan olgu ve olayları inkar etmek demektir. Yok saymak ve yalanlamak ile yakın anlamlı olan bu kelime, başta çengel ve sarmal olmak üzere birçok bulmaca türünde karşımıza çıkıyor.

Bulmacada cimri ne demek?

Eli açık ve cömert kelimelerinin zıt anlamlısı olan cimri, bulmacalarda sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. ... Eli sıkı tamlamasının kısaltılmış hali olan ''sıkı'' sözcüğü, cimri kelimesinin en kısa cevabıdır.

Gemi barınağı ne demek?

Sözcüğün kökeni Eski Yunanca'da 'koy' veya 'gemi barınağı' anlamlarında kullanılan λιμένας'dır (limenas). Yunancadan Türkçeye 'gemi barınağı' anlamıyla liman olarak geçmiş, Türkçe pek çok yer adında kullanılmıştır.

Kadınsı ne demek bulmaca?

Bulmacalarda kadınımsı kelimesinin sizlere 4 harfli olarak sorulmuşsa bunun cevabı NİSAİ kelimesidir. Nisai kadınsı anlamına gelmektedir.

Bulmacada kuramlar ne demek?

Orijinal hali ''theorie'' şeklinde yazılan kelime de kuram gibi bir kişinin öne sürdüğü fikir ve gözlem sonucu elde ettiği bilgi manasına gelir. Not: Bazı bulmacalarda ''kuramsal'' sözcüğünün karşılığı sorulur. Kuramsal kelimesinin yanıtı ise 6 harfli bir sözcük olan Teorik'tir.