Kolonyada hangi alkol kullanilir?

İçindekiler:

  1. Kolonyada hangi alkol kullanilir?
  2. Hangi alkol içilir?
  3. Metil alkol ne kadarı zehirler?
  4. Kolonya metil mi etil mi?
  5. Kolonya alirken nelere dikkat etmeliyiz?
  6. Hangi alkol Icilmez?

Kolonyada hangi alkol kullanilir?

Kolonya çeşitleri, ferahlatan etkisi ve farklı koku seçenekleri ile kimi zaman parfüm yerine de tercih edilmektedir. Ancak içeriğinde kullanılan etil alkol, kolonyanın parfüm gibi kozmetik ürünlerden ayrışmasını sağlamaktadır.

Hangi alkol içilir?

Aslında etil alkol diye satıyorlar ama aldıkları aslında en az belirli oranda metil alkol içeren bir sıvı. İçtikleri aslında önemli kısım metil alkol.

Metil alkol ne kadarı zehirler?

40 mg/dL üstü dozlarda çok ciddi etkiler görülebilmekteyken, 80-100 mg/dL düzeyi genellikle ölümcül sınır düzeyi olarak kabul edilmektedir1. Diğer bir deyişle, 4-15 mL (1-3 tatlı kaşığı) metil alkol içilmesi sonucu körlük, 15-100 mL dozda ise ölüm meydana gelebilmektedir2,4.

Kolonya metil mi etil mi?

Bileşeni etil alkol, su ve esans olan gerçek kolonyanın, metil alkol katılarak merdiven altında üretildiğinin anlaşılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Özyaral, "Eğer bu kolonya etil alkolle değil, metil alkol katılarak merdiven altında üretildiyse bunu hissetmediğiniz gibi bir solvent kokusu alırsınız. Kötü bir kokudur.

Kolonya alirken nelere dikkat etmeliyiz?

Kolonya alırken ilk olarak renginin mat olmamasına dikkat edilmelidir. En önemlisi ise kolonyanın içeriğidir. Kolonya üretiminde kullanılan etil alkol yerine metil alkol kullanan merdiven altı üreticilerin olması nedeniyle sahte ürünlere dikkat edilmelidir.

Hangi alkol Icilmez?

Etil alkol, içkinin temel maddesi. Zaman zaman başka amaçlarla da, örneğin sanayide de kullanılıyor. Yani pahalı ve tehlike seviyesi biraz daha düşük. Metil alkol ise, ucuz, insan sağlığı için ise tamamen zararlı.