Atatürk kemal adını kim ve niçin vermiştir?

İçindekiler:

  1. Atatürk kemal adını kim ve niçin vermiştir?
  2. Mustafa Kemal adını nasıl aldı?
  3. Yüzbaşı Mustafa Efendi kimdir?
  4. Yüzbaşı Nakiyüddin Yücekök kimdir?
  5. Yüzbaşı Nakiyüddin Bey kimdir?

Atatürk kemal adını kim ve niçin vermiştir?

İbtidaî tahsilinden sonra Selanik Askeri Rüşdiyesine dahil olan (Mustafa Efendi) az bir zaman zarfında gösterdiği harikalarla muallimlerinin nazar-ı dikkatini celp etti ve Riyaziyatda, Fransızca ve Edebiyatta birden bire yükselen müşarünileyhin ismine muallimleri tarafından şehid-i hürriyet Namık Kemal Bey'e izafeten ...

Mustafa Kemal adını nasıl aldı?

Ancak muhitindeki askerî öğrencilerin üniformalarından da etkilenerek annesinin karşı çıkmasına rağmen 1893'te Selânik Askerî Rüştiyesine girdi. Bu okulda matematik öğretmeni Yüzbaşı Üsküplü Mustafa Sabri Bey, ona anlamı "mükemmellik, olgunluk" olan Kemal ismini verdi.

Yüzbaşı Mustafa Efendi kimdir?

Yüzbaşı Mustafa Bey: Atatürk'ün, Selanik Askerî Rüştiyesinde Matematik öğretmenidir. Öğrencisinin yeteneklerini sezip O'na Kemal adını takmıştır. Bu şekilde O'nun kendisinden ve arkadaşlarından farklı ve üstün durumunu tesbit etmiş, O'na, daha iyiye, daha güzele doğru gitmek için sürekli bir teşvik nedeni sağlamıştır.

Yüzbaşı Nakiyüddin Yücekök kimdir?

Atatürk'ün Fransızca Öğretmeni Nakiyüddin Yücekök, Selanik Askeri Rüşdiyesi'nde Meşrutiyetin ilanı arefesine kadar 20 yıl boyunca Fransızca öğretmenliği yaptıktan sonra, Meşrutiyetin ilanında Selanik Merkez Kumandanlığı ve sonra da Liva Kumandanlığında bulunuyor.

Yüzbaşı Nakiyüddin Bey kimdir?

Yüzbaşı Nakiyüddin Bey: Askerî Rüştiyede Fransızca öğretmenidir ve Atatürk'e “geleceğe Atatürk, Eylül 1924'te Samsun'da öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada “ilham ve kuvvetini” geniş ölçüde Askerî Rüştiyedeki Fransızca öğretmeni Nakiyüddin Bey'den aldığını ve Nakiyüddin Bey'in henüz iptidaî şeyler öğretirken ...