TCK 142 1 C cezası nedir?

İçindekiler:

  1. TCK 142 1 C cezası nedir?
  2. Hırsızlık suçunda nitelikli haller nelerdir?
  3. TCK 142 2 maddesi nedir?
  4. TCK 142 1 e maddesi nedir?
  5. Suçun nitelikli unsurları ne demek?
  6. 657 ye göre yüz kızartıcı suçlar nelerdir?
  7. TCK 142 2 H uzlaşmaya tabi mi?

TCK 142 1 C cezası nedir?

TCK 142/1 kapsamında nitelikli hırsızlık suçunun işlenmesi halinde bu suçu işleyen kişiye mahkeme tarafından üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.

Hırsızlık suçunda nitelikli haller nelerdir?

Nitelikli hırsızlık suçu; taşınır bir malın belli kapalı yerlerde bulunması, özellikli fonksiyona sahip olması, özel beceriyle alınması, kamu malı olması, suçta teknolojinin kullanılması gibi nedenlerle oluşan daha ağır hukuki ihlaller sonucunda meydana gelen bir suçtur.

TCK 142 2 maddesi nedir?

Hırsızlık suçu bir kimsenin, zilyedinin rızası olmadan başkasına ait bir taşınır malı. kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alınmasıdır. ... Hırsızlık suçunun bileşim sistemleri vasıtasıyla işlenebilmesi ise aynı kanunun 142/2-e maddesinde düzenlenmiştir.

TCK 142 1 e maddesi nedir?

Fıkranın (e) bendinde, âdet veya tahsis ve kullanım gereği açığa bırakılmış olan eşya hakkında hırsızlık suçunun işlenmesi, bir nitelikli unsur olarak kabul edilmiştir. Tarlalarda bırakılan tarım araçları, inşaat yerine yığılan malzeme, bu kapsama giren eşyaya örnek olarak gösterilebilir.

Suçun nitelikli unsurları ne demek?

Suçun maddi unsurları, haksızlığı şekillendiren objektif nitelikli unsurlardır. Bu unsurlar şunlardır: Fiil, netice, fiil ile netice arasında nedensellik bağı. Fail, mağdur, suçun konusu, nitelikli haller de bu kapsamda ele alınır.

657 ye göre yüz kızartıcı suçlar nelerdir?

Memurlukta yüz kızartıcı suçlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilmiştir. Bunlar; zimmet suçu, irtikap suçu, rüşvet suçu, dolandırılıcılık suçu, hırsızlık suçu, güveni kötüye kullanma suçu, sahtecilik suçları, hileli iflas suçu gibi suçlardan oluşmaktadır.

TCK 142 2 H uzlaşmaya tabi mi?

Hırsızlık suçunun TCK 141'de yer alan basit hali de uzlaştırma kapsamında sayılmıştır. Buna göre suçun basit hali söz konusu ise yargılamaya geçilmeden önce uzlaşma görüşmeleri yapılmak zorundadır. Ancak TCK 142 ve devamı maddelerinde yer alan nitelikli haller söz konusu olduğunda uzlaşma söz konusu olmaz.