Pekmez de hangi vitaminler var?

İçindekiler:

  1. Pekmez de hangi vitaminler var?
  2. Pekmez donarsa ne yapılır?
  3. Pekmez dondurucuya konur mu?
  4. Pekmeze limon sıkmak neye iyi gelir?
  5. Iki yemek kaşığı pekmez kaç kalori?

Pekmez de hangi vitaminler var?

İçeriğindeki B (B1,B2,B3) vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, magnezyum, krom, demir zenginliğiyle de yüksek düzeyde vitamin ve mineral kaynağıdır. Ortalama 29 kalori olan bir yemek kaşığı (10 gram) pekmez yaklaşık 1 mg demir ve 40 mg kalsiyum içerir.

Pekmez donarsa ne yapılır?

Evde yapımı pekmezleri ise oda sıcaklığında ancak güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz. Pekmez donarsa benmari usulü ile çözdürebilirsiniz.

Pekmez dondurucuya konur mu?

Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır. Marketten alınan raf ömrü uzun olan pekmezin ise kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır.

Pekmeze limon sıkmak neye iyi gelir?

Tatlı yeme isteğini azaltıyor. Aynı zamanda vücudu serbest radikallerden, yani zararlı maddelerden koruyor. Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmez-limon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlıyor, zayıflamak isteyenlere destek oluyor.

Iki yemek kaşığı pekmez kaç kalori?

Yüksek besin değeri ile şifa amacıyla tüketilen pekmez, kalori açısından oldukça zengin bir besindir: Yemeklerden önce aç karnına bir veya iki kaşık şeklinde yenilen keçiboynuzu pekmezinin 1 çorba kaşığında 41 kalori bulunur.