Vesaik mukabili ödemede yetkili bankanın sorumluluğu nelerdir?

İçindekiler:

  1. Vesaik mukabili ödemede yetkili bankanın sorumluluğu nelerdir?
  2. Vesaik ne demek?
  3. Bir mukabil nasıl yazılır?
  4. Ticari ödeme ne demek?
  5. Ödeme türleri nelerdir?
  6. Payment LC ne demek?
  7. Bir mukabil ne demek?

Vesaik mukabili ödemede yetkili bankanın sorumluluğu nelerdir?

Vesaik mukabili ödemede bankalar vesaiklerin dolaşımında etkin olarak rol alsalar da vesaiklerin kontrolü ve ödemenin yapılıp yapılmaması konusunda hiçbir sorumlulukları yoktur. Akreditiflerin aksine bankalar ihracatçıya herhangi bir ödeme garantisi vermezler.

Vesaik ne demek?

Vesaik mukabili ödeme şekli, ihracatçının malı yüklemesinin ardından, malı temsil eden sevk belgelerinin ihracatçının bankası kanalıyla, bedelinin tahsili karşılığında teslim edilmek üzere ithalatçının bankasına gönderilmesidir. İhracatçının teslim ettiği vesaik bankamız aracılığıyla ithalatçının bankasına iletilir.

Bir mukabil nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, bilmukabele şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.

Ticari ödeme ne demek?

E-ticaret ödeme yöntemi çek gerektirmeyen, her türlü nakit olmayan ödeme yöntemidir. E-ticaret ödeme yöntemi müşterilerin ürün veya hizmeti online bir şekilde alabilmelerine imkan sağlayan entegre yazılım ve donanım sistemidir.

Ödeme türleri nelerdir?

Ödeme Şekilleri Nelerdir?
  • Peşin Ödeme (Cash Payment / Advance Payment / Prepayment / Cash Before Delivery) ...
  • Mal Mukabili Ödeme (Cash Against Goods) ...
  • Vesaik Mukabili Ödeme (Cash Against Documents / Documentary Collections) ...
  • Kabul Kredili Ödeme (Acceptance Credit) ...
  • • ...
  • • ...
  • Akreditifli Ödeme (Letter of Credit)

Payment LC ne demek?

– Vadeli Akreditif ( Deferred Payment LC) Vadeli akreditif adından da anlaşılacağı üzere ihracatçının akreditif şartlarını tam olarak sağladığını belgeleyen evrakları amir bankasına ulaştığında ithalatçı firmanın her hangi bir ödeme yapmadan evrakları alması anlamında gelmektedir.

Bir mukabil ne demek?

Bilmukabele; Karşılık olarak. (Davranış töresinde) ben de, size de, sizlere de. Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz. Örnek: "Hürmetler ederim. - Bilmukabele.