Tork Konventoru nedir?

İçindekiler:

  1. Tork Konventoru nedir?
  2. Tork arızası nedir?
  3. Tork vites nedir?
  4. Tork konvertör bozulursa ne olur?
  5. Newton metre tork ne demek?
  6. Tork konvertörü arızası nasıl anlaşılır?

Tork Konventoru nedir?

Tork konvertörü tam otomatik araçlarda krank milinin hareketini şanzımana ve oradan tekerleklere aktaran, sıvı kaplin sistemi kullanan bir bir parçadır. ... Tork konvertörleri diğer bir isimle tork dönüştürücüleri isimlerini torku yani döndürme kuvvetini anlık olarak katlayabilmelerinden almışlardır.

Tork arızası nedir?

Aşınmış olan tork konvertör balataları görevlerini tam gerçekleştiremez ve güç kaybına neden olurlar. Bundan dolayı çekiş düşüklüğü otomatik şanzıman tork konvertörü arızası belirtisi olarak anlaşılabilir.

Tork vites nedir?

Sözlük anlamı ise dönme kuvvetidir. Aracın motorunun ürettiği beygir gücü/HP'nin volant, debriyaj, şanzıman ve diferansiyel gibi parçalar vasıtasıyla tekerleklerden yere aktarılan güçtür.

Tork konvertör bozulursa ne olur?

Tork Konvertörü Arızaları: Sprağın bozulması neticesinde tek yönlü kavramanın her iki yönde dönmesi neticesinde tork içerisindeki yağın çalışması bozulur ve araçta titreşimlere ve güç kaybına neden olur.

Newton metre tork ne demek?

Araba satın alırken karşınıza incelemeniz gereken pek çok özellik çıkar. ... Newtonmetre birimiyle belirtilen bu kuvvet, araç tork değerleri tablosu üzerinde Nm kısaltmasıyla gösterilir. Döndürme kuvveti anlamına gelen tork gücü, aracın motorunda yer alan krank milinin bir dakika içinde sağladığı dönüş sayısıdır.

Tork konvertörü arızası nasıl anlaşılır?

otomatik şanzıman tork konvertörü arızası belirtileri; titreme, devir saatinde oynama ve çekiş düşüklüğü başlıca belirtileridir.