Uniform tıpta ne demek?

İçindekiler:

  1. Uniform tıpta ne demek?
  2. Üniform şekil ne demek?
  3. Üniform ne demek TDK?
  4. Üniform akım ne demek?
  5. Dize getirmek ne anlama gelir?
  6. Üniforma neye denir?
  7. Üniform olmayan akım nedir?
  8. Kritik akım nedir?
  9. Unisex giyim ne demek?
  10. Ders almak deyim mi?
  11. Üniforma kelimesinin kökeni nedir?
  12. Keşşaf ne demek?
  13. Düzenli üniform akım nedir?
  14. Froude sayısı nasıl hesaplanır?

Uniform tıpta ne demek?

Tümüyle aynı niteliği gösteren; üniform.

Üniform şekil ne demek?

Sıfat tekdüzen, tekbiçim, yeknesak, birbiçimli, mütecanis, değişmez şekilli, hep bir şekilde, benzer. Sıfat düzgün, muntazam, dümdüz. Sıfat sabit, değişmez, bir kararda, aynı tarzda.

Üniform ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'üniforma'dır. ÜNİFORMA NE DEMEK: 1- Aynı işi yapanların giydikleri, tüzükle belirtilmiş, bir örnek giysi, 2- Silahlı kuvvetlerin resmî giysisi.

Üniform akım ne demek?

Üniform Akım (ÜA): Açık kanalda sıvı derinliğinin kanal boyunca değişmediği akımlardır. Yani dy/dx= 0'dır. Üniform Olmayan Akım (ÜOA): Açık kanalda sıvı derinliği değişiyorsa yani dy/dx≠0 ise meydana gelen akıma Üniform akım denir.

Dize getirmek ne anlama gelir?

Dize Getirmek Deyiminin Anlamı (TDK) Nedir? Dize getirmek deyimi Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmıştır. Bu tanım şu şekildedir: Kendisine karşı geleni alt ederek buyruğunu dinler duruma getirmek, boyun eğdirmek ve düşmana karşı zafer kazanmak anlamına gelmektedir.

Üniforma neye denir?

Türk Dil Kurumu açısından üniforma kelimesi, 'Bir düzen altında giyilen ortak giysi,' biçiminde ifade edilmektedir. Bu bağlamda tüzükle belirtilmiş olan ve askeriyede ya da farklı yerlerde değerlendirilen bir kıyafet olarak ön plana çıkıyor.

Üniform olmayan akım nedir?

Açık kanallarda akım tipleri değişik ölçütlere göre isimlendirilirler. şeklinde sınıflandırılmaktadır. ... Kanaldaki akan suyun derinliği kanalın her noktasında aynı ise üniform (değişken olmayan) akım, her noktasında aynı değil yani akım derinliği değişkense üniform olmayan (değişken) akım denir.

Kritik akım nedir?

kritik akım (critical flow) Belirli bir özgül enerjide debinin maksimum olduğu veya belirli bir debide özgül enerjinin minimum olduğu akış koşulları.

Unisex giyim ne demek?

Uniseks, cinsiyete özgü olmayan, herhangi bir cinsiyet için uygun olan şeyleri ifade eder. ... Unisex kıyafetleri tişört gibi giysiler içerir; diğer giysilerin tipleri kot gibi birinin cinsiyetine bağlı olarak farklı uyumlar için uyarlanabilir.

Ders almak deyim mi?

Ders Almak Deyiminin Anlamı (TDK) Ders almak deyimi bir kişiden veya yetkili bir kurumdan bilgiler edinmek veya yanılan bir olaydan veya durumdan deneyim kazanmak şeklinde anlamlandırılıyor.

Üniforma kelimesinin kökeni nedir?

Fransızca uniforme "bir biçim, bir örnek" sözcüğünden alıntıdır. üni+, form maddelerine bakınız.

Keşşaf ne demek?

Keşfeden, bilinmeyen şeyleri meydana çıkaran kimse: “Keşşâf-ı hakāyık: Gerçekleri ortaya çıkaran kimse.” 2. Gizli anlamları, sırları açıklayan kimse. 3. Ordunun veya kervanın geçeceği yolu görmek ve bilgi almak için ileri gönderilen müfreze, keşif kolu.

Düzenli üniform akım nedir?

Açık Kanallarda Üniform Akımlar Kanal kesitinin sabit kaldığı, bunun sonucunda da su derinliğinin de değişmediği akımlara üniform akımlar denir. Genellikle bir kanal tasarlanırken akımın üniform olması istenir. Çünkü üniform akım boyunca suyun derinliği, hızı ve dolayısıyla debisi sabit kalmaktadır.

Froude sayısı nasıl hesaplanır?

Froude Sayısı: Bu boyutsuz büyüklük, Froude sayısı olarak tanımlanan bir sayının tersinin karesine eşittir [1]. Froude sayısı atalet kuvvetlerinin yerçekimi kuvvetlerine oranı olarak da tanımlanabilir.