Motor suyu biterse ne olur?

İçindekiler:

  1. Motor suyu biterse ne olur?
  2. Motor suyu ne konur?
  3. Motor suyu nedir?
  4. Araba Motoru neden su kaynatır?
  5. Lpg'li araçlar neden su eksiltir?

Motor suyu biterse ne olur?

Araçta motor suyu bitmişse araç soğutma işlemini yapmayacak ve bu sayede aracın ısısı giderek yükselecektir. Eğer motor tamamen susuz kalmışsa bu tehlikelidir, çünkü motor üst kapak contası yanar. Araç hararet yapar. ... Eğer hiçbir yerde kaçak bulamıyorsanız bu durumda aracın contası çürümüş demektir.

Motor suyu ne konur?

Soğutma Suyu Ekleyin! İdeal bir soğutma suyu karışımı P antifriz ve P sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.

Motor suyu nedir?

Soğutma suyu, arabanızın radyatöründe bulunan bir sıvıdır. İki ana işlevi vardır: motorda aşırı ısınmayı ve aşınmayı önlemeye yardımcı olur ve su pompası gibi temas ettiği parçaları yağlar.

Araba Motoru neden su kaynatır?

Otomobillerin su kaynatmasındaki ana neden yoğun trafiktir. ... Yoğun trafikte kalan otomobilin soğutma suyu devridaimi durur. Otomobil yoğun trafikte rüzgar alamadığından suyunu soğutmak için radyatör fanı ile suyunu soğutmaya çalışır. Soğutma sistemi arızalı otomobiller ise aracın fan açmasına rağmen su kaynatırlar.

Lpg'li araçlar neden su eksiltir?

LPG beyninin çalışması motor suyunu kullanmakla olur. LPG ile çalışan araçların çalışması için LPG beynine motor soğutma suyu gitmesi gerekir. Böylelikle LPG beynine bu suyun gidip gelmesi için 3 tane hortum yerleştirilir. Hortumlarda oluşan arızalar su eksiltmesine neden olur.