7 Uyuyanlar kuranda geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. 7 Uyuyanlar kuranda geçiyor mu?
  2. Ashab ı Kehf Kuran'da nerede geçiyor?
  3. Gerçek Eshabı Kehf nerede?
  4. Ashab-ı Kehf filmi nerede çekildi?
  5. Ashab-ı Kehf hangi şehirlerde?

7 Uyuyanlar kuranda geçiyor mu?

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Eshab-ı Kehf mağarası'nın en büyük kozu; Kuran'ı Kerim'de Yedi Uyurların adının geçtiği Kehf suresi ayetlerini doğrular nitelikteki özelliklerinin diğer mağalardan daha bariz nitelikte olması.

Ashab ı Kehf Kuran'da nerede geçiyor?

Her ne kadar kıssa ve efsane olarak bazı kaynaklarda değerlendirmeye alınsa da Kuran-ı Kerim'de bizzat geçen bir olaydır. ... Ashab-ı Kehf Kuran-ı Kerim'in 18. ayeti olan Kehf Suresinde anlatılmaktadır.

Gerçek Eshabı Kehf nerede?

Ashâb-ı Kehf'in yaşadığı şehir, bir rivâyete göre, adı önceleri Efesos olan bir Tarsus'tu. Adı geçen Tarsus'un günümüzde Türkiye'nin Mersin ilinin ilçesi olan Tarsus olduğu konusunda genel bir kabûl vardır.

Ashab-ı Kehf filmi nerede çekildi?

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtım filminin çekimlerine başlandı.

Ashab-ı Kehf hangi şehirlerde?

Yedi uyurlar olarak bilinen hikâyesi olan Ashab-ı Kehf'in, tam olarak nerede bulunduğuyla ilgili kesin bir bilgi yoktur. Bugün dünyanın çeşitli kentlerinde ve Türkiye'de de Tarsus, Afşin, Efes ve Lice'de bulunduğu yönünde bir takım iddialar vardır. Hıristiyanlıkta ve Müslümanlıkta da hikâyesi anlatılmaktadır.