Rica olur ne demek?

İçindekiler:

  1. Rica olur ne demek?
  2. Rica olunur nasıl yazılır?
  3. Rica ederim mi rica olunur mu?
  4. Rica ederim kime denir?
  5. Yazının ikiden fazla kişi tarafından imzalanması nasıl olur?
  6. Üste rica edilir mi?

Rica olur ne demek?

Rica etmek, TDK'ya göre teşekkür etmenin karşılığıdır. Teşekkür edildiğinde genellikle bu cevap verilir. Hem kibarlığı hem de samimiyeti temsil eden bir kelime türüdür. Özellikle naiflik konuları için oldukça önemli bir cevaptır.

Rica olunur nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Rica etmek şeklinde olmalıdır.

Rica ederim mi rica olunur mu?

Hiyerarşik olarak alt makamlarla yapılan yazışmalarda 'rica ederim', üst ve aynı düzeydeki makamlarla yapılan yazışmalarda 'arz ederim' ifadesi kullanılır. Dağıtımı üst, aynı ve alt, her üç düzeyde makama birlikte yapılan yazışmalarda 'arz ve rica ederim' veya 'arz / rica ederim' ifadesi kullanılır.

Rica ederim kime denir?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Yazının ikiden fazla kişi tarafından imzalanması nasıl olur?

Belgenin ikiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda en üst unvan sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası en solda olmak üzere yetkililer unvan sırasına göre soldan sağa doğru sıralanır (Ömek 10). ... Son sayfadan önceki sayfalar ise imza sahibi ya da imza sahipleri tarafından imzalanır ya da paraflanır.

Üste rica edilir mi?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.