Bamya çiçeğinin kilosu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Bamya çiçeğinin kilosu ne kadar?
  2. Bamyanın fiyatı kaç lira?
  3. Kuru bamyanın kilosu ne kadar?
  4. 1 dönüm bamya kaç kilo?
  5. Bamya en çok hangi bölgede yetişir?
  6. Bamya kaç günde hasat edilir?
  7. Bamya dekara ne kadar verim yapar?

Bamya çiçeğinin kilosu ne kadar?

Amasya'nın Taşova ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaret tescilli çiçek bamyasının hasadına başlandı. Bugünlerde kurusunun kilosu 200 liradan alıcı bulan bamya çiçeğinin sarı rengi ve parasal değerini hiç yitirmediği için "çeyrek altın" olarak adlandırılıyor.

Bamyanın fiyatı kaç lira?

2020 yılında tarladan ayıklanmamış ürünün satış fiyatı ortalama 13-14₺ civarında olmaktaydı. 2021 yılına geldiğimizde fiyatın 11-12₺ civarlarında olduğunu görüyoruz.

Kuru bamyanın kilosu ne kadar?

Lezzetiyle damakları şenlendiren bamya, etiketiyle cep yakıyor. Tarladan sofraya binbir zahmetle getirilen bamya, kilosu 18 TL'den satışa çıkarılıyor.

1 dönüm bamya kaç kilo?

Bamya üretiminde 2010-11 yılları içerisinde toplam dönüm başına 700-750 kilogram ürün alınıyordu ama bugün baktığımızda 1000-1200 kilo arasında verim alınmaktadır.

Bamya en çok hangi bölgede yetişir?

İklim göz önünde bulundurulduğunda bamya yetiştiriciliği ülkemizde en fazla Akdeniz Bölgesi ile Ege Bölgesinde daha fazla yapılmaktadır.

Bamya kaç günde hasat edilir?

Ekimden ortalama 60 gün sonra başlayan hasat hergün yada gün aşırı yapılır ve 3,5-4 ay devam eder. Bamya hasadı oldukça zor ve zahmetli bir iştir.

Bamya dekara ne kadar verim yapar?

Gerekirse ilaçlama yapılır. Önemli bir husus da nematodlu tarlalara bamya ekmemektir. Bamya yetiştiriciliğinde dekara atılacak bamya tohumu miktarı ekim mesafesi ve çukurlara atılacak tohum sayısına bağlı olarak 1.0 - 2.0 kg olarak hesaplanır.