Istihare rüyasında ne gördüğümü hatırlamıyorum?

İçindekiler:

  1. Istihare rüyasında ne gördüğümü hatırlamıyorum?
  2. Istihare rüyasına şeytan karışır mı?
  3. Istihare rüyası başkasına anlatılır mı?
  4. Istihareye yedi gün yapmak şart mı?
  5. Istihare namazı kıldıktan sonra konuşulur mu?
  6. Istihare namazında hangi dua okunur?
  7. Istihare duaları nelerdir?
  8. Namaz nasıl kılınır ve neler okunur?

Istihare rüyasında ne gördüğümü hatırlamıyorum?

İstihare rüyasını hatırlamamak kişiyi sorumlu tutmayacağı gibi, herhangi bir önemi yoktur. Rüya alemi kişinin ruhsal ve bilinç altı alemi olması sebebiyle hatırlanmaması durumda herhangi sorumluğu bulunmamaktadır. Bundan dolayı rüyada yapılan işlerden dolayı insanın her hangi bir sorumluluğu yoktur.

Istihare rüyasına şeytan karışır mı?

Gördüğümüz bu rüyalara şeytanın etkisi olabilir mi? Cevap: İstihare namazı ve duası yeterlidir. Bundan sonra görülecek rüya önemli ve bağlayıcı değildir, her rüyaya şeytan karışabilir.

Istihare rüyası başkasına anlatılır mı?

Rüya anlatma konusuna gelince kötü ya da üzücü bir rüyayı başkalarına anlatmak doğru değildir. İnsan psikolojisini bozmanın yanı sıra durduk yere evham yapmaya neden olarak çeşitli vesveseler getirebilir. 'Şeytandandır' diyerek rüyayı düşünmemeye çalışmak en doğrusu olacaktır.

Istihareye yedi gün yapmak şart mı?

Sorunun cevabına gelecek olursak, istihareye yedi gün boyunca yatm zorunluğu yoktur. İstihareye yattınız ve kalbiniz yapacağınız işle alakalı olarak karar vermiş ise istihare bırakılır. İstihareye yattınız fakat rüya görmediniz ve hala bir karar veremiyorsanız bir kaç defa daha istihareye yatılabilir.

Istihare namazı kıldıktan sonra konuşulur mu?

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur. İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır.

Istihare namazında hangi dua okunur?

İstihare Namazı Fazileti Namaz kılabilecek durumda olanlar için İstihare namazı; Birinci rekatta fatiha suresi ve kafirun suresi okunur. İkinci rekatta ise fatiha suresinin yanı sıra ihlas suresi okunur ve iki rekat namaz tamamlanır. İstihare namazını bitirdikten sonra istihare duası okunur.

Istihare duaları nelerdir?

İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.

Namaz nasıl kılınır ve neler okunur?

İlk olarak Subhaneke okunur ve Euzü Besmele çekilerek Fatiha suresine başlanır. Fatiha'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim'den en az 3 ayet okunur. İlk rekatta dualar okunup rüküya varılır ve 3 defa subhane rabbiyel azim denir. Rüküdan kalkarken Semi Allahu hamideh ve Rabbena lekel hamd denir.