Depresyon hangi hastalıklara yol açar?

İçindekiler:

  1. Depresyon hangi hastalıklara yol açar?
  2. Depresyonun zararları nelerdir?
  3. Depresyon ruh hastalığı mıdır?
  4. Depresyon nasıl yenilir?
  5. Aşırı uyumak neyin belirtisi?
  6. Devamlı uyuma isteği neden olur?

Depresyon hangi hastalıklara yol açar?

Psikosomatik hastalıklar ortaya çıkar. Tansiyon kontrolü zorlaşır, astım atakları sıklaşabilir. Sedef hastalığına zemin hazırlar depresyon. Kronik depresyonu olanlarda kalp damar hastalıkları, kanserler erken görülür.

Depresyonun zararları nelerdir?

İş, aile, ekonomik durum ve gelecekle ilgili olumsuz aşırı zihinsel meşguliyet görülebilir. Kimilerinde ciddi bedensel belirtiler eşik eder. İştah ve kilo kaybı ya da artışı, uykusuzluk ya da aşırı uyuma, ağrı ya da başka psikosomatik belirtiler gözlenebilir. Kararsızlık, dalgınlık, unutkanlık olabilir.

Depresyon ruh hastalığı mıdır?

Tedavi edilebilir bir hastalık olan depresyon, halk arasında çoğunlukla kişinin ruh hâlini tanımlamak için kullanılsa da bu durum psikiyatrik bir bozukluğu tanımlamak için kullanılan tıbbi bir terimdir.

Depresyon nasıl yenilir?

Haftada 3 gün 30 -40 dakikalık kardiyo çalışması depresyon semptomlarını yüzde 50 ila 70 oranında azaltıyor. Yürümek ve koşmak, kafanızı boşaltmak için en ideal sporlar arasında. Çok az uyku kadar çok fazla uyumak da depresyonu tetikleyebiliyor. Gece uykunuzu 7-8 saat arasında sabitlemeye çalışın.

Aşırı uyumak neyin belirtisi?

Psikolog Fundem Ece Kaykaç, gece yeterince uyunmasına rağmen gündüz aniden gelen dayanılmaz uyku isteğinin Narkolepsi hastalığının en önemli belirtisi olduğunu söyledi. Uzman Klinik Psikolog Fundem Ece Kaykaç, kişinin sürekli uyku isteği duymasının Narkolepsi hastalığının en önemli belirtilerinden oduğunu söyledi.

Devamlı uyuma isteği neden olur?

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Edvin Murrja “Gereken önlemleri almanıza rağmen uyuklama isteği geçmiyorsa doktorunuzdan destek isteyebilirsiniz. Genellikler kansızlık, uyku apne sendromu, tiroidin yavaş çalışması, vitamin eksikliği gibi nedenler uyku hali, uyuklama isteği nedeni olabilir” diyor.