Kırıkkale Ankara'nın ilçesi mi?

İçindekiler:

  1. Kırıkkale Ankara'nın ilçesi mi?
  2. Kırıkkale hangi Türk boyu?
  3. Kırıkkale'nin kaç köyü var?
  4. Kırıkkale soyu nereden gelir?
  5. Kırıkkale hangi maden çıkarılır?
  6. Keskin eskiden nereye bağlıydı?

Kırıkkale Ankara'nın ilçesi mi?

Kırıkkale, 1989 senesinden önce başkent Ankara'ya bağlı bir ilçe iken 21 Haziran 1989 târih ve 3578 sayılı yasa gereğince dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından yapılan törenle il olmuştur.

Kırıkkale hangi Türk boyu?

Sadık TURAL da “Ankara, Kırşehir, Konya, Çorum, Çankırı, Yozgat ve bugünkü Kırıkkale ilinin sınırları içinde olan arazi Türklerin çok benimseyip yurt edindiği, yaylak ve kışlak yerleri olmak üzere seçtiği coğrafya alanlarıdır." yüzyıldan sonra Kırıkkale yöresine Oğuz-Türkmen boyları yerleştirilerek iskana açılmıştır.

Kırıkkale'nin kaç köyü var?

Kırıkkale'ye bağlı 9 ilçe, bu ilçelere bağlı 11 belde ve 185 köy bulunmaktadır.

Kırıkkale soyu nereden gelir?

XVI. ve XVII. Yüzyıllarda, doğudan gelen çeşitli Türk aşiret ve cemaatlerinin Anadolu'da - bilhassa Orta Anadolu'da- iskan edildikleri bilinmektedir. Bunlardan "Oğuz, Oğuzhan" adı verilen büyük bir oymağın Ankara yakınlarında, o zamanki söyleyişiyle "Kırıkkal'a " ya yerleştirildikleri belgelerde ifade edilmektedir.

Kırıkkale hangi maden çıkarılır?

Kırıkkale ili, Kırşehir masifinde yer alması nedeniyle maden çeşitliliği yönünden zengin bir ilimizdir ancak rezerv itibariyle fakirdir. İldeki önemli metalik ve endüstriyel hammadde yatak ve zuhurları şu şekilde sayılabilir: molibden, bakır, kurşun, çinko, demir, manganez, volfram, bentonit ve florit.

Keskin eskiden nereye bağlıydı?

Önceleri Ankara'nın bir ilçesi olan Keskin, 3587 sayılı yasa ile 17.08.1989 tarihinden itibaren Ankara İli'nden ayrılarak Kırıkkale İli'ne bağlanmıştır.