Ygs6 ne demek?

İçindekiler:

  1. Ygs6 ne demek?
  2. TM 3 puan türü nedir?
  3. Mf4 puan türü nedir?
  4. MF ne demek Sosyal Medya?
  5. MF harf notu ne demek?
  6. Üstten ders alma nasıl yapılır?
  7. 83 Hangi harf notu?

Ygs6 ne demek?

Öncelikle YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'dır. Yükseköğretim Kurumu tarafından 2010 yılından beri uygulanmaktadır. YGS - 6 ise eşit ağırlık puan türüdür. Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel matematik ve fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur.

TM 3 puan türü nedir?

Tm 3; Tam adı Türkçe Matematik 3 olan üniversite sınavından sonra sözel ağırlı bölümlere girebilmek için hesaplanan puan türünün adıdır. Türkçe Matematik puan türünün bir alt puan türüdür. Tm 3 puanıyla bir bölüm tercih edecek adaylar YGS, LYS-1 ve LYS-3 sınavına gireceklerdir.

Mf4 puan türü nedir?

Mf4; Üniversiteye giriş sınavı olan Lys (Lisans yerleştirme sınavı)'de Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji sınavlarının belli yüzdeleri alınarak hesaplanan yerleştirme puan türünün adıdır. Diğer Mf puan türlerinden farkı testlerin verdiği puan ağırlığının farklı olmasıdır.

MF ne demek Sosyal Medya?

Bu kısaltmanın uzun hali “For your information”.

MF harf notu ne demek?

MF harf notlu dersler müfredat dönüşümünde kaldırılmış derslerdir. Öğrenciler bu derslerden sorumlu değildir. MF harf notu bulunan dersler mezuniyet aşamasına gelindiğinde silineceği için toplam AKTS miktarından çıkarılarak hesaplama yapılır.

Üstten ders alma nasıl yapılır?

Üstten Nasıl Ders Alınır? Üstten ders alabilmeniz için ortalamanız 4 üzerinden 2, 3 üzerinden 1,5 olmalıdır. Üst sınıftan ders alabilmeniz için birinci sınıfı bitirmeniz gereklidir. İkinci sınıftan itibaren üstten ders alınabilir.

83 Hangi harf notu?

Notlar - Not Ortalamaları
PuanDönem Ders NotuKatsayı
85-89BA3,50
80-84BB3,00
75-79CB2,50
70-74CC2,00