Mahsuni Şerif kaç tane türküsü var?

İçindekiler:

  1. Mahsuni Şerif kaç tane türküsü var?
  2. Aşık Mahzuni kaç yaşında vefat etti?
  3. Mahsuni mi Mahzuni mi?
  4. Berçenek köyü Alevi mı?
  5. Merdo türküsü hangi yöreye ait?
  6. Merdo ne anlama gelir?
  7. Merdo şarkısını kim söylüyor?

Mahsuni Şerif kaç tane türküsü var?

Vasiyeti üzerine Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesine gömüldü. Aşık Mahzuni'nin 453 plağı, 58 kasedi ve yayımlanmış 8 kitabı bulunuyor. Ayrıca TRT tarafından hakkında çekilmiş 2 belgeseli var.

Aşık Mahzuni kaç yaşında vefat etti?

61 yaşında (1940–2002)

Mahsuni mi Mahzuni mi?

17 Kasım 1939 yılında Maraş'ın Afşin ilçesine bağlı Berçenek'te dünyaya gelen Mahzuni Şerif'in asıl adı Şerif Cırık'dı. Mahzuni lakabını köyündeki Şakir Baba isimli kişinin "Mahzun bir yüzün var" sözünden sonra alan Âşık Mahzuni Şerif, 1971 yılında mahkemeye başvurarak Cırık olan soyadını Mahzuni olarak değiştirdi.

Berçenek köyü Alevi mı?

Alevilere ilk toplu saldırı 1967 yılında Maraş'ın Elbistan ilçesinde oldu. ... Elbistan ve Afşin'e yakın “Berçenekköyü bir alevi köyüdür. Ancak içlerinden bir kısmı çevrenin etkisinde kalıp namaz kıldıkları için Sünni sanılmaktadır.

Merdo türküsü hangi yöreye ait?

Bu türküye konu olan iki hikaye anlatılır. İkisini de sizlere aktarıyoruz. Birinci varyantına göre Merdo türküsü Aşık Mahsuni tarafından 1980 yılında teröristler tarafından öldürülen Kahramanmaraş elbistan belediye başkanı Mert Genç'e hitaben yazılmıştır.

Merdo ne anlama gelir?

Merdo, köyün birinde yaşamakta olan bir gençtir. Pınar başında gördüğü genç bir kıza aşık olur. Kız da Merdo'ya karşı boş değildir. Ancak Merdo'nun kimsesi yoktur ve oldukça fakirdir.

Merdo şarkısını kim söylüyor?

Orhan Ölmez - Merdo (Official Audio) - YouTube.